El pas del temps – JORNADA 7

 

 

mut_ER

 

Grup: A

Rival: Senyor Cordills

 

El pas del temps

 

A la Conxita li agrada passejar pel mercat de trastos i passar el matí parlant amb venedors i veïns.

A la tercera parada, de totes les peces antigues exposades, els ulls se li’n van cap al rellotge de paret que hi ha mig amagat rere una caixa plena de coberts.

El reconeix. Va ser el regal de noces del tiet de Vilafranca, l’únic que tenia cuartos de la família. Fusta noble amb detalls dorats que vestia l’entrada de casa i que amb la preciosa melodia del carrillón va anar marcant el pas del temps de la família: el naixement dels nanos, amb els batejos, comunions i cumpleanys, els àpats de Nadal, les Noces d’Or, les nétes cantant, les hores de labors, la companyia d’en Josep, que s’apagava… Va ser just l’endemà d’haver-se mort en Josep que els van entrar a robar a casa i a la pèrdua de la seva companyia hi va haver de sumar la sensació que se li havien endut mil records i, amb el rellotge, tota la vida.

Sospira. Ara, la il·lusió li torna als ulls, negats. El venedor la interpel·la:

—Conxita, que li sona? Li vaig comprar al seu fill la setmana passada.

 

Tema: Segona mà

198 paraules

 

4 thoughts on “El pas del temps – JORNADA 7

  1. Molta igualtat i qualitat entre els dos contendents. Però deixo el meu vot a aquest relat, per la “mala” sensació que em deixa i l’arrodoniment de la història.

    M'agrada

  2. El relat del contendent 7 és imaginatiu i divertit. Però en aquest que ens ocupa la temàtica va més enllà de lo trivial. Aquest és un relat que ens invita a reflexionar el perquè aboquem la nostra vida i li donem vida als objectes materials. Un debat que ens portaria al món simbòlic que inadvertidamente ens condiciona.En el rerefons,mirar endavant o mirar enderrere.
    El pas del temps i la intangible dependència del passa’t. Un motiu per reflexionar.
    El contendent 2 ho exposa i cadascú de nosaltres ho interpreta com pot. Aquest motiu de reflexió, aquest motiu per repensar,més enllà del relat, si podré desempallegar -me de tantes coses inútils com hi ha a casa fa que li doni el meu vot . Definitivament el proper dijous començaré a fer neteja.

    M'agrada

Deixa un comentari