La partida – JORNADA 1

 

 

Nitamiu

 

Tema: Bar

Handicap: Inclusió obligada de la paraula xec

Grup: D

Rival: Tere SM

197 paraules
 

La partida

 

Miro amb desdeny les rajoles blanques i negres, fart i tip de tota aquesta vida movent-me al seu voltant, a l’espera de l’èxit o del fracàs de les meves.

Cansat, esperant una jubilació que mai arriba, em recolzo sovint a la barra del bar, on les reines, enlloc de ser davant defensant-me l’una o atacant-me l’altra, han decidit abandonar la lluita i subministrar alegria a tota aquesta colla de figures esgotades.

Al meu costat hi tinc una torre, l’altra fa estona que jau a terra, ferma, impedint que pugui veure’n la sortida, i els alfils, sempre entre línies, suposadament eficaços, però ara ja abatuts, no saben ni com avançar, els cavalls clavant cosses per arribar a la barra i ser els primers a caure sota els efectes de l’alcohol i el peons, cridant i ballant, com si no tinguessin res més a fer…

Algú podria pensar que es tracta d’una estratègia, però no, les altres, les blanques, estan igual o pitjor que nosaltres, i el seu rei, enemic perpetu, tan avorrit com jo.

Sento: –Xec!!- i m’emociono, amb una mica de sort, tenint en compte l’estat de les meves defenses, aviat seré altra vegada dins la capsa.

6 thoughts on “La partida – JORNADA 1

 1. Elecció tremendament difícil, voldria ser salomònic però com que es tracta de mullar-se per un dels contendents, dono el meu vot a Nitamiu per l’originalitat.

  M'agrada

 2. Com diu tothom, aquest combat està igualadíssim!
  No obstant això, en aquest relat veig un intent de fer trobar la realitat quotidiana amb la realitat del taulell d’escacs a través del bar. Difícil exercici d’imaginació! Vot per a tu!

  M'agrada

 3. El relat de la TereSM dona molt de joc, té un llarg recorregut, és com un aperitiu per una història de més volada.
  Però en les distàncies curtes Nitamiu marca la diferència,
  Un exercici d’imaginàcio, les seves paraules van directe a la mandíbula. I aquesta distància també es reflecteix en el personatge,un Rei que relativitza la perillosa situació, rodejat d’ajudants, sempre en la corda fluixa.
  El meu vot és per en Nitamiu!

  M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s