El fill de Maria – JORNADA 1

 

 

Nolwenn

 

Grup: A

Rival: Deòmises

 

El fill de Maria

 

Maria enyorava aquells dies de desbocada alegria en què va saber que dins el seu ventre creixia el fruit de l’amor que el seu marit li processava. Recordava les visites a la Sinagoga, quan agafats de la mà elevaven les seves plegaries al Senyor. Rememorava amb recança les llargues passejades nocturnes deixant-se bressolar per les estrelles i les sufocants tardes d’estiu asseguda al costat del pou, a l’ombra de la figuera.

Ara, la poderosa Roma que havia deixat que el cos del seu cadell s’assequés a la intempèrie amb les mans clavades en un tauló i una degradant corona d’espines al cap, la vigilava amb l’absurda esperança de descobrir un vestigi que facilités la captura dels líders rebels. I els oportunistes seguidors de la nova fe, que feien guàrdia al seu voltant, volien obligar-la a ratificar aquelles irracionals creences que asseguraven que el seu, era el fill de Déu, enviat per salvar el món i redimir-nos amb la seva mort.

Maria contemplava escèptica l’arrogància dels uns i la xerrameca insolent dels altres i guardava silenci. Només ella sabia qui era el pare del seu fill.

 

Tema: Déu

185 paraules

 

4 thoughts on “El fill de Maria – JORNADA 1

  1. Deu ser l’època, l’ambient de processons i l’olor a cera cremada pels carrers, però em llenço a votar aquest relat per la impressió que em deixa que rere el seu final, s’hi amaga una història totalment desconeguda.

    M'agrada

  2. Com he indicat en l’altre relat, opto per donar un vot a cada contendent.
    M’agrada com es planteja el punt de vista de Maria, primer amb el passat enyorat, després amb la crua realitat del fill a la creu. I llavors ve l’enginy de la història, on ella critica els uns i els altres que l’envolten, perquè guarda un gran secret. Bona aquesta 🙂

    M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s