Desitjos – JORNADA 5

 

 

Nymerio

 

Grup: A

Rival: Àtoms i Lletres

 

Desitjos

 

Senyoria; membres del jurat:

Desitjaria no haver-me d’adreçar a vostès en aquests termes, o més aviat, no haver de fer-ho de cap manera. Encara que no s’ho pensin, no és gens fàcil per a mi el trobar-me en aquesta situació. Ja sé que pensen que sóc un monstre —amb això no pretenc posar en dubte la seva neutralitat, però el cert és que amb la cara, paguen—, però no ho és gens, de fàcil. Així, doncs, deixin-me que els digui que no em puc penedir de res, perquè no he comès aquests delictes pels quals se’m jutja. També els hi puc dir, amb cert coneixement de causa encara que no s’ho creguin, que no els cometré en el futur. Però desprès d’un judici amb tantes irregularitats com aquest, només em queda desitjar haver matat tota aquella gent i desitjar també matar-los a vosaltres. No pateixin; no els mataré, jo. Però els torno a dir que de sempre he tingut una fada madrina que em fa realitat tots els desitjos. Suposo que quan em creguin ja serà massa tard per vostès.

Tinguin un bon dia.

 

Tema: Desitjos

185 paraules

 

Anuncis

4 thoughts on “Desitjos – JORNADA 5

 1. Anàlisi ortogràfic:

  PARÀGRAF 2 – LÍNIA 3
  “…no és gens fàcil per a mi (el) trobar-me en aquesta situació.” > En català no s’admet la substantivització dels verbs quan aquests es troben complint una funció verbal. En conseqüència, en aquestes situacions, no poden acompanyar-se de determinants.

  PARÀGRAF 2 – LÍNIA 11
  “…(desprès) d’un judici amb tantes irregularitats…” > “Desprès”, amb accent obert, correspon al participi del verb “desprendre”. L’adverbi que denota continuïtat d’una acció rere una altra s’escriu amb accent tancat: “després”.

  PARÀGRAF 2 – LÍNIA 13
  “…i desitjar també matar-los a (vosaltres).” > Més enllà de la incoherència d’usar “vosaltres” en lloc de “vostès”, com es norma a la resta del text, no existeix concordança entre pronom i objecte de l’acció.

  Sense sanció. D’acord amb la normativa vigent, el nombre d’errades trobades en el text no serà suficient per motivar cap acció punitiva per part de l’organització.

  Es recomana extremar la cura ortogràfica de cara a futures participacions.

  M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s