Foc follet – JORNADA 7

 

 

Nymerio

 

Grup: A

Rival: Otgerinyu

 

Foc follet

 

Vaig calar foc als sistemes. Als fitxers. A les sales de reunions. A la puta màquina de cafè. Vaig paladejar com cremava aquell generador de verí a un euro la tassa de plàstic. Si hagués tingut al davant aquell nan italià amb el seu poc rigorós «ma io non tengo auto signorina», l’hagués cremat viu, també. Vaig tancar la porta de seguretat per trencar el pany després. Em vaig parar a sentir la filharmònica de crits dels brokers. Dels inversors. Del departament sencer de comptes. Del de concessió de crèdits. D’aquell cony d’infraéssers del departament de recursos humans. Vaig sentir com cremava el maleït eufemisme «recurs humà», que posa al mateix nivell una persona i una caixa de folis. Els folis també van cremar. Els clips. La fotocopiadora. Els bolis que marcaven per a que no ens els emportéssim a casa. I al fill de mala truja del cap. A aquest no el vaig sentir, tot i ser el primer violí. L’havia tallat el coll i vesat un litre de querosè a la ferida. Vaig contemplar la mevaopera magna des de l’altra banda del carrer. Aleshores hi vaig caure: m’havia equivocat de carrer. D’immoble. D’oficina bancària. Sant Tornem-hi.

 

Tema: Incendi

198 paraules

 

Anuncis

9 thoughts on “Foc follet – JORNADA 7

 1. El meu vot per aquest text. Hi ha algunes faltes i al final li faltaria una volta més, una revisió perquè la frase “Aleshores hi vaig caure: m’havia equivocat de carrer” queda poc coherent amb la quantitat de detalls de tot el que ha arribat a fer a dins. Però, tot i això, aquests escrits estripats i rebenta sistemes em tenen el cor robat.

  M'agrada

 2. Quina mala llet de relat! M’encanta. De principi a fi. Tot el relat regalima fúria però el final li dóna un punt divertit que encara fa pujar uns graus més la mala baba. Així que voto per ell!

  M'agrada

 3. M’agrada el ritme sincopat d’aquest relat, Punts i seguits escampats amb talent. Incendi per odi i assassinat amb ràbia. Sense penediments. Tot plegat m’inclina el vot.

  M'agrada

 4. M’ha agradat aquest relat, aquesta opera magna.Com en totes les grans obres la perfecció difícilment s’assolirà de bones a primeres i sempre hi ha que considerar que el més important és el sistema i el mètode emprat.
  En aquest relat el sistema voreja la perfecció i tanmateix no rendeixi el merescut homenatge que es mereix la màquina de cafè, mut testimoni de conxorxes i infidelitats inconfesables, se li pot perdonar que hagi errat el continent però en cap manera el seu contingut.
  Una bona pràctica per començar a desballestar el sistema.
  Pren el meu vot com a proba de la.meva solidaritat.

  M'agrada

 5. Comentari 2a Part. Imbuït per la jornada de reflexió i pels efectes del cava barat i les fastigoses coques ensucrades de la revetlla, em pregunto i li pregunto al Contendents n°6 si la veritable causa de l’incendi va ser l’abusiu preu del cafè el que finament va propiciar la caiguda del sistema bancari, com ja va succeir amb altres revoltes com la del pa a Tunísia ja fa uns anys.
  Espero l’aclariment amb impaciència i desitjo es condemni als culpables pel crim de lessa humanitat qual és la pujada del preu del cafè.
  Aquesta Lliga dona per molt.
  En aquesta recta final de la fase classificatòria enhorabona a tots sense excepció.

  M'agrada

 6. PARÀGRAF ÚNIC – LÍNIES 12/13
  “Els bolis que marcaven (per a que) no ens els emportéssim a casa.” > En frases afirmatives que volen expressar finalitat no és correcte l’ús de la construcció “per a què”, sinó que cal usar simplement “perquè”. En canvi, la construcció “per a què” sí que s’usa en oracions que pretenen expressar finalitat, sempre que siguin oracions de tipus interrogatiu, tant directes com indirectes.

  PARÀGRAF ÚNIC – LÍNIA 15
  “L’havia tallat el coll i (vesat) un litre de querosè…” > El verb “vessar” s’escriu amb dues esses.

  Sense sanció. D’acord amb la normativa vigent, el nombre d’errades trobades en el text no serà suficient per motivar cap acció punitiva per part de l’organització.

  Es recomana extremar la cura ortogràfica de cara a futures participacions.

  M'agrada

 7. Estimat UFO:
  Qualsevol excusa és bona per calar foc al sistema bancari. L’evolució del preu del cafè em sembla bona, no només per cremar els bancs sinó el capitalisme sencer.
  Però el cert és que pensava en un cafè que em van fer fa un parell de setmanes, que quan vaig pensar en tots els de màquina que he pres, se’m va encendre la guspira.
  Moltes gràcies pels vostres vots.

  M'agrada

 8. Apreciat
  Gràcies per la teva resposta i la teva generosa dosi d’imaginació, com si fos un cafè ben carregat, de cafetera clàssica i tassa grossa.
  Crec que a partir d’ara ja no podré dissociar-lo del maleït sistema.
  Salut i sense sucre.
  …….. un altre cafè sisplau….

  M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s