L’oferiment – JORNADA 2

 

 

Nymerio

 

Grup: A

Rival: Otgerinyu

 

L’oferiment

 

Estic a punt de donar el meu braç a tòrcer. Facebook ha tornat a fer-me un oferiment. Aquesta vegada han aconseguit superar-se, la veritat. No m’han ofert calers, sinó una assegurança mèdica que ho cobreix pràcticament tot. No hauré de tornar a gastar-me ni un cèntim en pastilles per a la tensió. Fins i tot entra la Viagra. Enyoro el temps en que ens queixàvem de les cues a la sanitat pública. Però em fa molta por això de pujar els meus sentiments al núvol. Mai més els tornaré a sentir a no ser que em descarregui l’ExperienciApp a la que els volen incloure. Però sóc una de les poques persones que va participar en aquell 15-M i que continuen amb vida. Qui està prou malalt com per a estar disposat a pagar per sentir…? Com ho van descriure? «Ira i frustració que acaben convertint-se en desídia».

 

Encara que, ben pensat, per què voldria jo tornar-me a sentir mai més d’aquesta manera?

 

Tema: “elecció lliure”

161 paraules

 

Anuncis

5 thoughts on “L’oferiment – JORNADA 2

 1. M’ha costat molt prendre la decisió ja que els dos contendents ens han regalat dos fantàstics relats, curiosament de ciència ficció i amb un rerefons semblant. Finalment em decideixo per aquest relat, perquè és un d’aquells relats de ciència ficció que amaguen un relat de terror a dins pel que et fan sentir en llegir-lo. El món de les aplicacions, xarxes socials, pagar per sentir i ser capaços de vendre’ns ja no només la intimitat sinó també l’ànima per quatre duros o a canvi d’un benestar fictici em genera un estat d’angoixa i por “agradable” perquè juga amb la contraposició entre el benestar i l’encefalograma pla. Així que voto per aquest i felicitats pels dos contendents!

  M'agrada

 2. Voto per aquest text. Hi ha algunes frases amb una redacció que dificulta una lectura ràpida, però m’agrada com planteja el dilema del personatge protagonista.
  Al relat del contrincant, després de fer una bona exposició de la distopia, hi he trobat a faltar un final una mica més contundent.

  M'agrada

 3. Estava a punt de donar un empat, però a l’altre relat, trobo que promet molt al principi però el final no m’acaba de fer el pes.
  Així que voto pel contendent 4: fantasiós, el relat imprimeix un ritme que deixa el lector captivat, em recorda una sèrie anglesa que es deia Black Mirror. Qui no l’ha vista, l’hi recomano.

  M'agrada

 4. Anàlisi ortogràfic:

  PARÀGRAF 1 – LÍNIA 3
  “No m’han ofert (calers)…” > La forma plural correcta de la paraula “calé” (diner) seria “calés”.

  PARÀGRAF 1 – LÍNIA 6
  “Enyoro el temps (en que)… > El “què” pronom de relatiu cal accentuar-lo.

  PARÀGRAF 1 – LÍNIA 8
  “…em descarregui l’ExperienciApp (a la que) els volen incloure.” > Aquesta construcció de relatiu no és correcta en català. Las opcions possibles serien ” a la qual” o bé “on”.

  PARÀGRAF 1 – LÍNIA 11
  “Qui està prou malalt (com) per a estar…” > Aquesta expressió és un calc del castellà. En català simplement s’ometeix la partícula “com”.

  Sense sanció. D’acord amb la normativa vigent, el nombre d’errades trobades en el text no serà suficient per motivar cap acció punitiva per part de l’organització.

  Es recomana extremar la cura ortogràfica de cara a futures participacions.

  M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s