Cada dijous – SEMIFINALS

 

 

Òliba

 

Eliminatòria: Semifinals – Anada

Rival: Javert

 

Cada dijous

 

A tres quarts d’onze de cada dijous la sala principal viu un bellugueig nerviós. Els que estaven drets ja surten i els que seien a les taules, dibuixant o jugant amb cartes i puzles, s’aixequen amb més o menys dificultats. Solament els que dormen arrenglerats als murs continuen quiets. No es despertaran fins a l’hora de dinar.

El gran grup s’apressa a fora la sala i marxa passadís enllà, cap al vestíbul. Alguns, si poguessin, correrien i tot. Galtes rogenques, esbufecs, xiscles menuts, ulls espurnejants. S’ajuden entre ells per caminar, es recolzen a les parets. N’hi ha pocs que saben anar sols. Arriben a la recepció esgotats, però contents, i fan rotllana al voltant de la porta.

Cada dijous a les onze, quan entra a l’edifici, la Glòria se sent com una artista trepitjant la catifa vermella. L’aplaudeixen, l’aclamen, la inunden d’agraïments, l’acompanyen a la biblioteca, cadascú al seu ritme, frisosos per conèixer la història del dia.

Els dijous a la biblioteca de la residència ja no hi ha avis, sinó nens. Escolten amb emoció la veu de la Glòria, i la lectura, per una estona, els esborra les arrugues.

 

Tema: Lectura

190 paraules

 

2 thoughts on “Cada dijous – SEMIFINALS

  1. M’ha captivat la senzillesa d’aquest relat, lineal però amb tots els ingredients de plantejament, nus… Descripció i acció planes en què només fa una concessió a la fantasia (trepitjar la catifa vermella). Per la seva sobrietat voto aquesta narració.

    M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s