L’avi i jo – JORNADA 6

 

 

Òliba

 

Grup: D

Rival: Quin Valiente

 

L’avi i jo

 

Se m’havia calat el cotxe a mitja pujada i em derrapava quan engegava el motor. Tenia divuit anys i acabava de treure’m el carnet, però el meu avi confiava en mi, inalterable al seient del copilot, content que l’hagués portat al poble.

Ara estàvem a l’hospital i era de matí. L’avi jeia endormiscat quan una infermera entrà amb la safata de l’esmorzar. Hi havia una pasta i un got de llet. Jo sabia que detestava la llet, però hi vaig barrejar el sobre de cafè instantani, descafeïnat, i el sucre. I em vaig acostar a ell tot remenant el líquid amb la cullereta. L’esmorzar, padrí. Feia alguns anys que l’havien operat de cataractes i no tenia la vista gaire fina. Xarrupà la llet.

Què em dones?

Cafè d’hospital. Hi trobeu un gust estrany?

No vull llet, eh.

Se la va acabar tota.

La infermera arribà per endur-se la safata, mirà el got i rigué.

Carai, Jaume, avui us heu begut la llet!

I a mi: sempre li posem un suc.

Quan quedàrem sols, em vaig deixar renyar pels seus ulls, que, entelats i tot, em deien que m’havia seguit la veta i que, fes el que fes, m’ho perdonaria.

 

Tema: Vells / Vellesa

199 paraules

 

6 thoughts on “L’avi i jo – JORNADA 6

  1. Decanto el meu vot a aquest text, que frega la fibra prou per fer oblidar el relat reflexiu i més críptic de l’altra proposta. Tots dos plantejaments són bons i d’una molt bona qualitat, per acabar aquesta lligueta.

    d.

    M'agrada

  2. Aquesta relació de néts i avis és tan realista i retracta tan bé els sentiments dels avis cap als néts, que guanya el meu vot.

    M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s