La pacient revenja – JORNADA 5

 

 

Otgerinyu

 

Grup: A

Rival: mut_ER

 

La pacient revenja

 

Quan va trucar a la porta, els tres porquets s’escalfaven davant la llar de foc que els portava tants bons records. Havien passat molts anys d’ençà d’aquell dia i en tot el temps no havien sabut res del molest gra en el cul amb ullals, orelles punxegudes i cua peluda. Per aquest motiu se sorprengueren al veure’l palplantat a l’altra banda de la porta.

La història es repetia. Què volia ara, després de tants anys? Potser l’estrena del nou èxit cinematogràfic sobre licantrops l’havia enaltit fins al punt de fer-li oblidar l’humiliant derrota? No se li acabaven mai les forces a l’animal, si hagués nascut més ruc hauria set una ase. En aquella casa no hi tindria mai la benvinguda, ja podia anar insistint.

Però aquella vegada no va insistir gaire, tampoc li importava si l’obrien o no, tan sols passà una enigmàtica missiva per sota la porta. Encuriosits, els porcins l’obriren i tots tres es quedaren mirant l’escrit embadalits sense poder creure el que estaven veient:

‘El seu habitatge està construït sobre sòl propietat d’Enderrocs Lupus. Tenen una setmana per desallotjar-lo abans del seu enderrocament.

Atentament,

Sr. Llop Ferotge’

 

Tema: El llop

190 paraules

 

Anuncis

8 thoughts on “La pacient revenja – JORNADA 5

 1. M’encanten els contes estripats. I les segones parts, si es juguen intel·ligentment, es tornen sutils històries on no tot és el que sembla i on no sempre guanyen els bons. O sí… Voto doncs per aquests tres porquets desnonats.

  Liked by 1 person

 2. Vell temps, nous sistemes o viceversa.
  Un relat real com la vida mateixa.
  El llop és el llop i els porquets a pendre vent.
  Una imaginativa versió del conte clàssic adaptada als nostres temps.
  Soc un sentimental i, tanmateix s’haguessin pogut invertir els papers, em quedo amb aquesta versió dels tres porquets transmutats en okupes. ( suposadament)

  Liked by 1 person

 3. Anàlisi ortogràfic:

  PARÀGRAF 1 – LÍNIES 5/6
  “…se sorprengueren (al) veure’l palplantat…” > La construcció “al” + infinitiu amb valor temporal no és adequada, per la qual cosa cal prescindir-ne sistemàticament en benefici de la construcció “en” + infinitiu.

  PARÀGRAF 2 – LÍNIA 3
  “…oblidar (l’)humiliant derrota?” > No s’apostrofen els articles que precedeixen les paraules femenines que comencen per “i” o “u” àtones.

  PARÀGRAF 2 – LÍNIA 5
  “…hauria set (una) ase…” > “Ase” és nom masculí.

  Sense sanció. D’acord amb la normativa vigent, el nombre d’errades trobades en el text no serà suficient per motivar cap acció punitiva per part de l’organització.

  Es recomana extremar la cura ortogràfica de cara a futures participacions.

  Liked by 1 person

 4. Molt bona, i original, l’ambientació que has sabut crear per explicar-nos el tema dels desnonaments. Un relat ben realista (desgraciadament) que has fet protaginitzar a uns entranyables personatges de ficció. Qui no se’n recorda del conte dels tres poquets!
  Tens el meu vot 🙂

  Liked by 1 person

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s