(Sense títol) – JORNADA 9

 

 

Procomuns

En substitució de M. Salonius

 

Grup: D

Rival: Anima’l’animal

 

(Sense títol)

 

Ell odiava els hospitals, per l’olor, la llum,  la por i la tristor, mal esterilitzades al concentrador públic de malalties.

Quan va prémer amb desgana el botó de la cinquena planta, aquella dona es va posar a parlar.

—Saps què és la intuïció?… És una certesa sense motiu. Les decisions importants són irreversibles. Escull bé qui vols anar sent…

Ell va abaixar els ulls. Era molt tímid i les converses d’ascensor li sobraven. 

—Sempre mana qui no creu —va dir ella amb un somriure enjogassat.— T’has de guanyar la felicitat amb la suor del teu front. Implica’t. Et queden cinc mesos de vida, potser menys, així que viu com si demà se t’acabés l’aire.

—¿Perquè diu que em queden 5 mesos de vida? —va preguntar el noi.

—Perquè saber que et falta poc per morir és l’única manera de concentrar-te en l’amor —va respondre la senyora de la cadira de rodes.

En arribar a la planta de nounats, ell va fugir sense dir adéu, mentre la dona observava el caminar àgil però cohibit d’aquell noi que s’assemblava tant al seu únic fill (el que va morir al maleït accident de cotxe).

 

Tema: “elecció lliure”

195 paraules

 

Anuncis

5 thoughts on “(Sense títol) – JORNADA 9

 1. Un vot per aquest relat. Fa pensar i t’ensenya que has de fer que la teva vida compti, que no desaprofitis els dies de vida que tens.

  M'agrada

 2. La gent normal i el no verb són una proposta agosarada que competeix valerosament contra els curts terminis de la vida, i de la reminiscència. El meu vot per a aquest text tan proper a les fibres del cor.

  d.

  M'agrada

 3. PARÀGRAF 6 – LÍNIA 1
  “(Perquè) diu que em queden 5 mesos de vida?” > “Per què”, quan té sentit interrogatiu, s’escriu sempre de manera separada.

  PARÀGRAF 8 – LÍNIA 2
  “…mentre la dona observava (el caminar) àgil…” > Caminar és un verb que no es troba substantivat en català, com per exemple “menjar”. En conseqüència no és correcte acompanyar-lo d’article. Formes alternatives d’expressar la mateixa idea podrien ser “el pas àgil” o “la manera de caminar àgil”.

  Sense sanció. D’acord amb la normativa vigent, el nombre d’errades trobades en el text no serà suficient per motivar cap acció punitiva per part de l’organització.

  Es recomana extremar la cura ortogràfica de cara a futures participacions.

  M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s