El cretí – MÊLÉE DE SANT JORDI 2017

 

 

Quin Valiente

 

Competició: Mêlée de Sant Jordi – LLMRC 2017

Tema: Monstre

Condició necessària: Inclusió d’una multitud en el relat

 

El cretí

 

Aquell cretí de dues estómacs pel greix, nas vermell per la seva devoció al negre i parla que acompanyava amb projectils de saliva per la seva submissió a la cocaïna, va tenir la capacitat de convocar, entre premsa local i algun reporter estranger, a més de cinquanta seguidors als que ens feia caminar al trot per esbarzers i matolls fins el forat on havia descobert, segons l’imbècil, ferotges rugits d’un monstre encadenat …. Tot això sense deixar de bufar de l’ampolla de vi en bric. Quan va parar la marxa, asmàtic i sense esma, de la bola que formava el seu cos doblegat va sortir un dit que ens va assenyalar una d’entrada a terra feta amb troncs.

—El monstre està dins —va ser l’últim que va dir abans de caure en rodó.

Vàrem destapar el forat des d’on es sentia, efectivament, ferotges rugits i so de cadenes i un  flash descobrí la imatge d’un ésser deformat, d’ullals afilats, gran cap i extenses llanes, que estava sent devorat per un exèrcit de termites. Alguns van veure en ell un error de la naturalesa… Jo veia un nadó malalt que demanava perdó als seus pares i auxili a tots nosaltres.

 

Contrincants: 1, 2, 4, 5

197 paraules

2 thoughts on “El cretí – MÊLÉE DE SANT JORDI 2017

 1. Se m’escapa la filiació del nadó i la relació que té amb el seu descobridor però les descripcions són úniques. Tal volta es tracti del fill d’un borratxo o sigui la representació del monstre que porta dins. M’agradaria llegir el conte totalment desenvolupat. El voto.

  M'agrada

 2. PARÀGRAF 1 – LÍNIA 1
  “Aquell cretí de (dues) estómacs…” > Estómac és una paraula masculina, i per tant l’adjectiu numeral que li correspon és “dos”.

  PARÀGRAF 1 – LÍNIA 10
  “…va assenyalar (d’)una entrada a terra feta amb troncs.” > Error tipogràfic.

  PARÀGRAF 3 – LÍNIA 1
  “Vàrem destapar el forat des d’on (es) sentia, efectivament, ferotges rugits…” > Com a norma general, davant d’un verb que comenci amb so de [s] (sa, se, si, so, su, ce, ci), el pronom reflexiu i impersonal es —que davant o després de vocal s’escriu s’ i ‘s, respectivament— esdevé se.

  Sense sanció. D’acord amb la normativa vigent, el nombre d’errades trobades en el text no serà suficient per motivar cap acció punitiva per part de l’organització.

  Es recomana extremar la cura ortogràfica de cara a futures participacions.

  M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s