Sostenibilitat literària – JORNADA 6

 

 

Free_will

 

Grup: D

Rival: Micorelataire

 

Sostenibilitat literària

 

“Sota l’ombra d’una palmera, amb més de trenta graus centígrads abraçant-li la calor…

S’atura. Aixecant les mans del teclat, busca amb la mirada aquella capseta de cigars que s’està a punt d’acabar. N’agafa un, l’encén, i amb la desídia habitual de qui palpa el propi fracàs, borra el poc que porta escrit fins ara.

Com de costum, l’enutja aquella sensació de sentir-se incapaç d’encadenar paraules amb un mínim de sentit. Maleeix, un cop més, l’organització que ha pres el sistema bibliotecari, ja farà més de cent anys. Reconeix el mèrit d’escriptors d’èpoques passades, plantant-se en la vaga dels tres-cents dies, davant les dificultats que els editors interposaven de forma gairebé vexatòria. No obstant, l’innerven les ja no tan noves polítiques de sostenibilitat literària . La mesura aprovada d’haver d’entrar al sistema bibliotecari el mateix nombre de paraules que necessites llegir li sembla impertinent. No tothom ha nascut per escriure. I, en canvi, per molts, les lletres ens són imprescindibles per escapar-nos d’aquest món cada cop més gris i avorrit.

“A la merda la sostenibilitat literària! Jo vull un bon llibre sota una palmera! I només llavors, que més de trenta graus centígrads m’abracin la calor!”

 

Tema: Biblioteca

195 paraules

 

Anuncis

7 thoughts on “Sostenibilitat literària – JORNADA 6

 1. PARÀGRAF 3 – LÍNIA 7
  “(No obstant), l’innerven les ja no tan noves polítiques…” > En català, la locució conjuntiva “No obstant…” no pot anar mai sola, sinó que cal que s’acompanyi del genèric “això” o bé de qualsevol altre sintagma nonimal.

  Sense sanció. D’acord amb la normativa vigent, el nombre d’errades trobades en el text no serà suficient per motivar cap acció punitiva per part de l’organització.

  Es recomana extremar la cura ortogràfica de cara a futures participacions.

  M'agrada

 2. Bon relat! M’agrada com es lliga l’inici i el final i la dissertació sobre les crisis creatives. Així que el meu vot va cap a aquesta petita història.

  M'agrada

 3. El meu vot per aquest relat que mostra una mena de mercantilització sostenible de la literatura. Malgrat que avui en dia ja es diu que hi ha més escriptors que lectors i això faria que mesures com aquestes fossin absurdes, m’agrada l’exercici imaginatiu que es fa amb aquesta premissa.

  M'agrada

 4. Potser la redacció es podria polir, però m’ha agradat el gran exercici d’imaginació fet en aquest text, amb aquesta idea d’una sostenibilitat literària que necessita que els lectors retornin amb escriptura el que s’enduen amb la lectura. Bona pensada que mereix el meu vot.

  M'agrada

 5. M’ha agradat aquesta història que ens parla de la impossibilitat de posar-li portes al camp. M’ha agradat la rebel•lia del protagonista i la seva decisió de trencar amb tantes normes absurdes que emanen d’un sistema autocomplaent amb si mateix. M’ha agradat la seva reacció i el sobtat “fins a aquí hem arribat.” i un títol que parla per si solament:
  Sostenibilitat. Tothom utilitza aquesta paraula i ningú sap definir-la.
  Ecologia i poder. Un modest llibre que ens parla de la gran pel•lícula que ens hem creat i que, el pitjor, ens hem cregut.
  El meu vot és per a aquesta sostenibilitat.
  Jo també vull una palmera en una platja mallorquina!, (encara que sigui sense llibre)
  El meu insostenible vot és per aquesta història.

  M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s