Un cop més – JORNADA 4

 

 

Free_will

 

Grup: D

Rival: Illa Sud

 

Un cop més

 

I es va aixecar. I va caure. I es va aixecar. I va caure. I es va sentir sol, com mai abans se n’havia sentit. En el fons sabia que consistia en fer exactament el mateix que sempre. No obstant, aquest cop és sentia més dèbil, més fred. Estava cansat d’il·lusionar-se. Estava cansat de creure. No hi havia llàgrimes a la vista, només núvols. Uns núvols que teixien la camisa de força més consistent abans imaginada. No era només qüestió d’emocions. La situació havia transcendit. Ara ja era, també, qüestió de sentit.

Es va mirar al mirall, avergonyint-se de la seva pena. Llavors, del fons del pou, va enlairar-se una ràbia que havia estat podrint-se a la foscor. El vol va arribar a la mà i la mà va colpejar el mirall. La sang li donava al paisatge un aire surrealista. Algun artista n’hagués pogut treure profit, dient inclús que es tractava d’art. Ara ja no era un. Estava partit. El mirall, trencat, no era una metàfora.

Va omplir la banyera amb aigua calenta. S’hi va ficar còmode i va esperar el final.

Immers en el deliri, la va trobar. Se li va fer present. I es va aixecar.

 

Tema: Vegades

199 paraules

 

Anuncis

4 thoughts on “Un cop més – JORNADA 4

 1. El bucle ajuda a decidir aquesta reiteració en cercar alguna cosa que, al darrer moment, esperona i aixeca i fa caure i…

  El relat del Contendent7 tampoc no es queda enrere.

  d.

  M'agrada

 2. Anàlisi ortogràfic:

  PARÀGRAF 1 – LÍNIA 3/4
  “(No obstant), aquest cop és sentia més dèbil…” > En català, a diferència del castellà, la locució conjuntiva “no obstant” mai pot anar sola, i s’ha d’acompanyar dels fets, les circumstàncies o les coses que “no obsten”, o de forma genèrica del pronom “això”.

  PARÀGRAF 1 – LÍNIA 4
  “…aquest cop (és) sentia més dèbil, més fred.” > La partícula en conflicte assenyalada aquí hauria de correspondre al pronom reflexiu de tercera persona “es”, i per tant s’escriuria sense accent. A més, tenint en compte que la forma verbal que precedeix comença per “s”, el pronom “es” s’hauria de transformar en “se”.

  Sense sanció. D’acord amb la normativa vigent, el nombre d’errades trobades en el text no serà suficient per motivar cap acció punitiva per part de l’organització.

  Es recomana extremar la cura ortogràfica de cara a futures participacions.

  M'agrada

 3. Comentari fet en el període de votacions.

  Enhorabona també per a Free_will
  —————————————————————————
  Més enllà del cercle ….el mai més!

  En línia amb les celebrades flames de la seva última cançó, el contendent nº 8 fa les delícies del lector amb un relat prou difícil de comprendre en les dues primeres lectures, i amb prou feines en la tercera. Confesso la meva incapacitat per esbudellar íntegrament aquest relat, i com en el treball abans esmentat, intimista i personalitzat en un protagonista envoltat de un cert misteri, en aquest cas, presoner d’un cercle viciós, un bucle virtual en el que l’ultima acció coincideix amb la primera, i que en el meu cas no ha acabat d’aconseguir la meva complicitat, encara que en això de ben segur resideix el seu mèrit i la seva personalitat, marca de la casa.

  El mateix podria dir del contendent nº 7, pel seu estil inconfusible, i el seu segell personal, en aquesta la seua història que ens convida a endinsar-nos en un món ple de sentiments amagats, de silencis i paraules no dites.

  La major extensió del meu comentari al contendent nº 8, no obsta per a que el meu vot sigui pel seu adversari literari lo contendent nº 7: el seu relat intimista i el seu desenllaç colpidor, al contrari del bucle abans esmentat, és lineal i quasi definiu, al sintetitzar-se en la paraula “mai”.

  Mai, bònica i enigmàtica paraula,…mai.

  M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s