Un home trist – 1/4 DE FINAL

 

 

Free_will

 

Eliminatòria: 1/4 de Final – Tornada

Rival: Cul-de-sac

 

Un home trist

 

El fet que algú truqués enèrgicament a aquella porta esperant una resposta en comptes d’unir-se a la xerinola sense preguntar va donar lloc a un silenci sepulcral. Com si s’hagués acabat el vi, els llaüts van callar, les juguesques van firmar treva i aquelles dones mal formades van trobar un moment per descansar.

Un grinyol desafinat va harmonitzar l’entrada d’una nova ànima dins l’infern pecaminós que dibuixava els instints més primaris dels assistents. En aquest cas, però, no eren la luxúria, la ira ni la gola qui guiaven les passes. En aquest cas, era un dels enviats de de Déu en persona qui pretenia endinsar-se  a la orgia tumultuosa.

“La meva filla és morta. Avui no necessito que actueu per mi. Avui l’únic que us demano és que em deixeu besar el diable amb vosaltres.”

De cop i volta, com si un director hagués mogut la batuta amb un gest incontestable, les rialles dels bufons van esclatar a l’uníson. La gatzara es va prolongar el temps exacte que el rei havia menyspreat cadascuna d’aquelles no persones: tres dies i mig -curiosament, la duració en que el rei decretava prohibida la exhibició de bufons sempre que hi havia una defunció.

 

Tema: Reis i bufons

199 paraules

 

Anuncis

One thought on “Un home trist – 1/4 DE FINAL

 1. PARÀGRAF 1 – LÍNIES 4-5
  “…era un dels enviats de (de) Déu en persona…” > Error tipogràfic. Repetició per descuit de la preposició “de”.

  PARÀGRAF 4 – LÍNIA 4
  “…havia menyspreat cadascuna d’aquelles (no persones)…” > Quan s’empra l’adverbi “no” anteposat a un substantiu, amb el propòsit de construir un nou significat exactament contrari al del mateix substantiu, ambdues paraules passen a escriure’s unides mitjançant guió: “no-persones”.

  PARÀGRAF 4 – LÍNIA 5
  “…la duració (en que) el rei decretava…” > El pronom relatiu “què” sempre s’accentua quan és intercanviable pels grups pronominals “el qual / la qual”.

  Es recomana extremar la cura ortogràfica de cara a futures participacions.

  M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s