Dia negre – JORNADA 8

 

 

Senyor Cordills

 

Grup: A

Rival: Nymerio

 

Dia negre

 

A la fi va trobar la International Student Residence. Amb el seu anglès rudimentari i un ram de roses a la mà, demanà per l’habitació 117. En arribar-hi, premé el timbre.

Un paio en calçotets obrí la porta. Al seu darrere, enredat en els llençols, hi distingí el cos nuu de la Maria.

En Joan llençà les flors a terra i girà cua tot prometent-se que mai més la tornaria a veure. Sense rumb, vagà per aquells carrers aliens fins que ensopegà amb l’Empire State Building. Mirà el rellotge i es recordà de l’eclipsi. Només faltaven tretze minuts.

Entrà a l’edifici. Un cartell anunciava que els ascensors no funcionaven. Tot maleint la seva dissort, es decidí a pujar les escales corrents. 1.576 graons el separaven de la terrassa.

L’esforç el feu suar de cap a peus, i passada la planta 65 van començar les rampes. El dolor era insuportable, però no va defallir i si va començar a plorar va ser només per la ràbia que l’impulsava.

En arribar a la terrassa, el dia semblava nit.

En Joan mai incomplia una promesa. Alçà el cap i mirà fixament el sol negre. Ocult per la lluna, el sentia cremar com mai.

 

Tema: Eclipsi

200 paraules

 

Anuncis

7 thoughts on “Dia negre – JORNADA 8

 1. Alfred Hitchcock ens ho va presentar en 39 graons i en aquest relat, exactament, en 1576. Des de Londres i Nova York passant pel nostre país, aquest relat perfectament estructurat i mil•limètric es conseqüent amb el seu ideari i condueix a un lector, en aquest cas el que subscriu, que es deixa portar en fins a la negror eterna en un món que, pel protagonista, ha deixat d’existir.
  Compromès fins a les últimes conseqüències, enfrontat a un altre relat més previsible i tan real com la vida mateixa, el meu vot és per aquest dia negre.

  Paradoxalment el mateix color gravat en la retina del seu contendent..

  M'agrada

 2. Voto per aquest relat. Mentre el llegia pensava que es tiraria daltabaix de l’edifici doncs sembla que el suïcidi és un tema recurrent a la lliga però al final ens sorprèn i només puja a veure l’eclipsi després d’un dolorós ascens. Les penes no vénen mai soles, un dia negre si.

  M'agrada

 3. PARÀGRAF 2 – LÍNIA 2
  “…hi distingí el cos (nuu) de la Maria.” > Error tipogràfic: la paraula “nu”, ja sigui substantiu o bé adjectiu, tan sols duu una “u”.

  PARÀGRAF 5 – LÍNIA 1
  “L’esforç el (feu) suar de cap a peus…” > La tercera persona del singular del passat simple, verb fer, cal accentuar-la: “féu”.

  Sense sanció. D’acord amb la normativa vigent, el nombre d’errades trobades en el text no serà suficient per motivar cap acció punitiva per part de l’organització.

  Es recomana extremar la cura ortogràfica de cara a futures participacions.

  M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s