El poder de les tradicions – 1/4 DE FINAL

 

 

Senyor Cordills

 

Eliminatòria: 1/4 de Final – Anada

Rival: Javert

 

El poder de les tradicions

 

Des del balcó del consistori, el nou batlle observava la multitud aplegada a la Plaça de la Vila. Enguany no hi hauria trabucaires. Ho decretà el mateix dia en què arribà a l’alcaldia. No volia tornar a escoltar mai més les seves ensordidores salves. Tampoc no sortiria “El bruixot”, el sorollós gegant de la ciutat de somriure malèfic que tant l’havia espantat de petit. Els capgrossos també van ser confinats als magatzems municipals, i els timbals, i tots els petards; i fins i tot el petit drac de la colla infantil dels diables fou tancat al soterrani. No hi hagueren sardanes, ni pallassos cridaners, ni s’organitzà cap ball pel jovent. Les havaneres foren proscrites i els bastons dels bastoners, requisats. Aquella Festa Major, així quedà establert en la seva primera ordenança, seria la Festa del Silenci.

Arribà l’hora del pregó. L’alcalde alçà una manassa i tothom callà de cop, observant amb incredulitat, còm aquell home creixia sense parar.

Aleshores, un vell tocat amb un barret punxegut feu sonar una gralla. En sentir-la, els peus de l’alcalde es començaren a bellugar, fent-lo girar sobre sí mateix. Tot fent giravolts, l’home baixà les escales i ballant, ballant, se n’anà Rambla avall.

 

Tema: Festa Major

199 paraules

 

Anuncis

6 thoughts on “El poder de les tradicions – 1/4 DE FINAL

 1. En aquest duel tan festiu decanto el vot per aquest relat fantàstic (en ambdós sentits de la paraula) per explicar-nos de forma tan gràfica que hi ha forces que ni l’alcalde més ensopit pot aturar.

  M'agrada

 2. El gir dels dos darrers paràgrafs m’ha captivat i fet decidir el vot. La pertorbadora imatge de l’alcalde creixent i fent aquests estranys giravolts a ritme de gralla no té pèrdua.

  M'agrada

 3. PARÀGRAF 1 – LÍNIES 9-10
  “No (hi hagueren) sardanes…” > El verb “haver-hi” és invariable en nombre, i en cap dels seus temps o formes presenta plural.

  PARÀGRAF 2 – LÍNIA 2
  “…observant amb incredulitat, (còm) aquell home creixia…” > En català, a diferència del castellà, l’adverbi “com” no duu accent en cap cas.

  PARÀGRAF 3 – LÍNIA 1
  “…un vell (tocat) amb un barret punxegut…” > En català, el verb “tocar” no equival al verb “tocar” en castellà, en el sentit de cobrir-se el cap amb algun tipus de barret. Una solució alternativa podria ser l’ús del verb “guarnir”.

  PARÀGRAF 4 – LÍNIA 3
  “…fent-lo girar sobre (sí) mateix.” > L’únic “sí” que s’accentua en català és el “sí” afirmatiu.

  Sense sanció. D’acord amb la normativa vigent, el nombre d’errades trobades en el text no serà suficient per motivar cap acció punitiva per part de l’organització.

  Es recomana extremar la cura ortogràfica de cara a futures participacions.

  M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s