L’estrany cas de l’home cranc – MÊLÉE DE SANT JORDI 2016

 

 

Senyor Cordills

 

Competició: Mêlée de Sant Jordi – LLMRC 2016

Tema: Antiheroi

Condició necessària: Inclusió d’una flor en el relat

 

L’estrany cas de l’home cranc

 

Tot  va començar el dia que l’acomiadaren. Després de vint-i-nou anys treballant-hi, en Bernat Recasens deixà la fàbrica sense més, com un colom que espicassa un crostó de pa i tot d’una aixeca el vol, espantat per un soroll sobtat.

A la seva taquilla, l’empresa li havia deixat un ram de flors amb una tarja de comiat que hagué de llegir, derrotat també per la presbícia, tot estirant el braç. Un dels seus ara excompanys li donà uns copets a l’espatlla. En veure la commiseració amb que el mirava aquell home, el Bernat va experimentar el primer signe de la transformació: una mena de closca començà a endurir el seu cos.

Uns dies després li sorgiren unes antenes al cap. Amb elles començà a percebre la realitat d’una manera més nítida i comprengué fins a quin punt n’eren d’importants els diners; i al cap d’uns mesos, quan es va acabar l’atur i va començar a regirar contenidors, les mans se li van convertir en pinces.

Des d’aleshores, tot va ser anar cap enrere, fins el dia en què va perdre la casa. Llavors, se n’anà a la platja i s’enterrà a la sorra per dormir. La metamorfosi s’havia completat definitivament.

 

Contrincants: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16

200 paraules

Anuncis

5 thoughts on “L’estrany cas de l’home cranc – MÊLÉE DE SANT JORDI 2016

 1. Els antiherois sempre caminen de costat (o de tort). La seva misèria inquietant es mereix el meu humil vot. I la flor també em sembla la més antiheroica de totes. Gràcies per l’enginyosa lenta destrucció del protagonista!

  M'agrada

 2. M’agrada aquesta història que tira cap endavant i cap endarrere. Exercici difícil amb molt bon resultat. Autèntic antiheroi amb ram de flors inclòs. Felicitats, té el meu vot.

  M'agrada

 3. Anàlisi ortogràfic:

  PARÀGRAF 2 – LÍNIA 1
  “A la seva (taquilla), l’empresa li havia deixat un ram de flors…” > En català, la paraula “taquilla” fa referència a l’espai físic on es venen entrades per a espectacles o bitllets de transport; també a la recaudació obtinguda mitjançant aquestes vendes. Si volem referir-nos al moble on guardem els nostres efectes personals, per exemple en un gimnàs, la paraula correcta seria “armariet”.

  PARÀGRAF 2 – LÍNIA 2
  “…una (tarja) de comiat que hagué de llegir…” > De manera similar al cas anterior, la paraula “tarja” fa referència a un escut militar medieval o a una placa escrita. El mot adequat per referir-se a una peça generalment quadrangular de paper, plàstic o cartró i mida de butxaca amb dades inscrites seria “targeta”.

  PARÀGRAF 2 – LÍNIES 4/5
  “En veure la commiseració (amb que) el mirava aquell home…” > En les combinacions “preposició + pronom relatiu”, substituïbles per “el qual / la qual / els quals / les quals”, el pronom “què” relatiu sempre s’accentua.

  Sense sanció. D’acord amb la normativa vigent, el nombre d’errades trobades en el text no serà suficient per motivar cap acció punitiva per part de l’organització.

  Es recomana extremar la cura ortogràfica de cara a futures participacions.

  M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s