Morir d’èxit – MÊLÉE DE SANT JORDI 2017

 

 

Senyor Cordills

 

Competició: Mêlée de Sant Jordi – LLMRC 2017

Tema: Monstre

Condició necessària: Inclusió d’una multitud en el relat

 

Morir d’èxit

 

Les vendes prèvies a la Diada feien augurar que la presentació del fenomen editorial “Jo, el drac” seria un èxit, però ningú no podia imaginar la gentada que es va arribar a aplegar a la llibreria del Passeig de Gràcia on es celebrà. Hi contribuí de forma decisiva, no cal dir-ho, l’aurèola de misteri que envoltava l’escriptor, el desconegut Egtoref Card, i que tan bé va saber explotar l’editorial, convertint-lo en gairebé una llegenda.

Jo, com a traductor al català de l’obra, estava convidat a l’acte, i encuriosit per conèixer l’autor que s’amagava rere aquell llibre d’aventures increïbles, vaig acceptar l’oferiment. Em fascinava i repulsava alhora la manera en què havia estat capaç de retratar la bestialitat d’alguns comportaments; i, al mateix temps, la tendresa i el romanticisme amb què abordà la història d’amor que constituïa l’eix de la novel·la.

L’editor em va reservar un seient dalt de l’escenari, però abans de seure m’alertà que en Card tenia molt mal geni i que per res del món no l’interrompés.

Em va sorprendre que fos tan gran, però encara més sorprenent fou la flamarada amb la que calcinà la meitat de l’auditori, en sentir sonar aquell mòbil a la tercera fila.

 

Contrincants: 1, 2, 3, 5

200 paraules

2 thoughts on “Morir d’èxit – MÊLÉE DE SANT JORDI 2017

 1. Mira que no apagar o silenciar el telèfon mòbil!!!!! Ja li està bé!
  Déu-n’hi-do amb aquest Drac Ferotge (he pescat l’anagrama! 😉
  Té el meu vot pel ritme amb què està escrit, i per mostrar el món de l’escriptura i com molts textos estan basats en experiències de primera mà… amb la sorpresa final dels efectes especials reals que regala al seu públic. Però que tingui en compte en Card que si ho fa gaire sovint es quedarà sense lectors! jeje (he he?)

  M'agrada

 2. PARÀGRAF 1 – LÍNIES 3-4
  “…a la llibreria del Passeig de Gràcia on (es) celebrà.” > Com a norma general, davant d’un verb que comenci amb so de [s] (sa, se, si, so, su, ce, ci), el pronom reflexiu i impersonal es —que davant o després de vocal s’escriu s’ i ‘s, respectivament— esdevé se.

  PARÀGRAF 4 – LÍNIA 2
  “…la flamarada (amb la que) calcinà la meitat de l’auditori…” > En català, només s’admeten dues possibilitats a l’hora d’introduir frases de relatiu encapçalades per preposició: l’ús del pronom relatiu “què” accentuat o bé el recurs al pronom relatiu “el qual / la qual”.

  Sense sanció. D’acord amb la normativa vigent, el nombre d’errades trobades en el text no serà suficient per motivar cap acció punitiva per part de l’organització.

  Es recomana extremar la cura ortogràfica de cara a futures participacions.

  M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s