Malthus sideral – JORNADA 9

 

 

Tèsar

 

Tema: El sèrum de la vida eterna

Grup: D
 
Rival: Marta_AC
 
247 paraules
 

Malthus sideral

 

El sèrum de la vida perenne havia estat el principal maldecap d’aquella darrera Assemblea General extraordinària de les Nacions Unides.  Si no s’hagués actuat amb promptitud, els recursos del planeta s’haguessin esgotat en molt pocs anys. Durant les vint-i-quatre hores que s’havia dilatat la reunió, s’havien barallat propostes ben distintes com la d’omplir terra i mar d’hivernacles, vetar la natalitat o establir un límit d’edat en què tots els ancians, sense excepció, es veiessin obligats a ser traspassats. Tanmateix, la majoria de propostes foren descartades per improbables o impopulars.

La idea que va prevaler, vingué, inesperadament, a proposta del recent estrenat estat català. Enlloc de llevar la vida dels ancians d’una certa edat, el que es podia fer era enviar-los a l’espai a la recerca de nous planetes per colonitzar. Per evitar possibles revoltes o oposicions sistemàtiques a la proposta, es demanarien, en primer lloc, voluntaris, bo i engalanant el projecte amb un nom florit: Programa de Repoblació Espacial. La idea fou ben rebuda arreu i s’hi inscrigueren un bon nombre d’aspirants, suficients com per mantenir a ratlla el problema de la mancança de recursos durant un temps.

L’insòlit de tot plegat era que la invenció de l’elixir de la vida eterna hagués permès, al seu torn, la represa del viatge espacial, que uns anys abans havia semblat estancat. I és que el temps del trajecte ja no suposava més un problema, atès que la humanitat, ara eterna anciana, disposava, literalment, de tot el temps del món.

AQUEST TEXT NO COMPETEIX, PER SUPERACIÓ DEL LÍMIT NORMATIU DE 200 PARAULES.

Anuncis

2 thoughts on “Malthus sideral – JORNADA 9

  1. És una pena que el text d’en Tèsar no hagi pogut escurçar-se, perquè és una idea brillant amb un llenguatge barroc i preciosista que no llisca però que no s’atura. Com sempre que tinc l’oportunitat de llegir-lo, les frases que construeix són una peça més en el trencaclosques del relat que acabarà essent, la tessel·la que, amb el conjunt, esdevindrà el mosaic que admirarem en observar-lo finalitzat.

    Com sempre dic, en Tèsar creix com a narrador i cada nou lliurament és una prova d’aquest aprenentatge dut a bon port.

    Enhorabona, a pesar de la desqualificació.

    d.

    M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s