Infructuositat – PRE-QUALIFICACIÓ (1)

 

 

Tiniana

 

Eliminatòria: Pre-Qualificació (1) – Anada

Rival: Anima’l’animal

 

Infructuositat

 

Es trobaven en un punt mort. No hi havia manera d’avançar en una investigació que els estava portant de corcoll des de feia tres setmanes. Feia estona que la Lídia s’havia recollit els cabells en una cua que aguantava sempre amb el mateix llapis, en un gest del tot mecànic que semblava aportar-li una dosi extra de concentració. Però aquells últims dies no funcionava. Tenia la sensació d’estar fent voltes a una única idea que no anava enlloc: que l’assassí que estrangulava aquelles velles entrant a les seves cases (d’on no s’enduia res) havia de ser molt a prop. Un veí del barri. Però qui? Va tornar-se a mirar les proves una vegada més. Però no hi va trobar res de nou. Va tancar els ulls i va fregar-se’ls per intentar esvair aquell maleït mal de cap. Necessito un cafè. Va agafar la bossa d’una revolada i va sortir de la comissaria en direcció al bar d’en Manel. Va seure a la barra, al costat d’un desconegut que llegia el diari i xarrupava un refresc. Quan se l’acabés, pensava anar fins al carrer del Sospir, on ben aviat una altra dona expulsaria el seu últim alè.

 

Tema: Desconeguts

196 paraules

 

9 thoughts on “Infructuositat – PRE-QUALIFICACIÓ (1)

 1. Aquest relat em pareix més complet. Tot i això he de dir que m’esperava un desenllaç més resolutiu. De fet hi havia una altra opció previsible, que a mi m’haguera agradat més.

  M'agrada

 2. Dono el meu vot a aquest microrelat ja que l’he entès molt millor i que ens detalla molt bé la frustració de la investigadora, entrant a poc a poc a la trobada fortuïta amb el desconegut, l’assassí, tot i que ella no ho sap, ho sap l’assassí qui és ella? Acabaran trobant-se una altra vegada amb manilles pel mig? Un final obert que deixa pas a la imaginació.

  M'agrada

 3. Voto aquest relat. M’agrada com condensa en 196 paraules un thriller complet, amb intriga, assassinats, policies, escenes quotidianes i un final aterrador. Enhorabona Aspirant 1!

  M'agrada

 4. L’argument és interessant – però en certa manera és previsible, en el sentit que ja he llegit altres relats que empren una fórmula similar.
  Sembla que us hàgiu posat “en desacord” sobre la manera de composar els paràgrafs: Aspirant-1 en un sol paràgraf tota la història i Aspirant-2 en diversos paràgrafs i línies soltes…
  El text és ben composat. Em sobta el “va tornar-se (…) una vegada més”, el trobo forçadament insistent pel meu gust (sempre, pel meu gust – ningú escriu igual, ningú llegeix igual)

  Ha calgut pensar bastant per què voto un relat i no un altre… però volia donar un sol vot. Em sap greu… el meu vot és per a Aspirant-2

  M'agrada

 5. Vote.per aquest text, em recorda als clàssics de la novel·la negra i a mi sempre m’han agradat els clàssics. (I l’escena de la noia replegsnt-se la cua amb un llaous també)

  M'agrada

 6. Difícil elecció , però finalment voto per l’aspirant 1, Infructuositat. M’ha captivat la concisió de les frases, tot en un mateix paràgraf, l’atmosfera de suspens i el sorprenent final.

  M'agrada

 7. Tendim a tenir interioritzats certs perfils més o menys estàndards d’assassins. Reconforta descobrir que el dolent de la pel·lícula ens agafa desprevinguts. Mai sabem qui seu a la cadira del costat.Voto per Infructuositat.

  M'agrada

 8. El meu vot per aquesta infructuosa investigació. Fa reflexionar sobre tots aquells desconeguts al nostre voltant.

  M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s