Alzheimer – MÊLÉE DE CONSOLACIÓ (III)

 

 

Txisky

 

Competició: Mêlée de consolació (III) – LLMRC 2018

Gènere: Intriga / Negre / Policíac

 

Alzheimer

 

N’estic fart. Quan em vaig jubilar, no m’esperava aquest envelliment en progressió geomètrica. D’haver sabut que la maleïda malaltia es manifestaria tan aviat, hauria acceptat la jubilació anticipada que em van oferir. Jo, que abans em barallava amb els números de la comptabilitat del banc, ara he d’anar col·locant aquest coi de notes autoadhesives per tot arreu.

Els meus companys de dòmino tenen molta paciència amb mi. Gràcies a ells encara puc exercitar una mica el cervell. Qualsevol dia, però, m’engegaran a dida. En canvi la meva dona, la Maria, no en té gens. Em renya constantment, com si fos culpa meva! S’emprenya com una mala cosa i tot el dia està de morros.

Sort en tinc dels paperets groguets. Sense anar més lluny, acabo d’arribar a casa i m’he espantat quan els meus peus han trepitjat un líquid vermellós. He anat seguint el rastre fins a la cuina, on hi havia una nota d’aquestes enganxada a un ganivet. “Netejar quan tornis de fer la partida”, deia. Jo ja me n’havia oblidat del tot. I després aquell cos al mig del menjador. Sort de la nota! “Maria. Enterrar-la al jardí, de matinada”.

 

Contrincants: 1; 3; 4; 5; 6; 7; 8

192 paraules

4 thoughts on “Alzheimer – MÊLÉE DE CONSOLACIÓ (III)

  1. M’agrada molt aquest relat. Em fa l’efecte que aquest malalt d’Alzheimer no té tan malament la memòria com sembla.

    M'agrada

  2. Per l’inici, trist, i per l’escalada in crescendo cap a la resolució inesperada. Per la sorpresa final, per la mescla de gèneres i per, altra vegada, la tristesa, que serveix de tancament del relat. Un assassí que no recorda els seus actes a causa de l’Alzheimer. M’ha semblat un relat molt treballat. Per tot això, el meu vot per a Alzheimer.

    M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s