Esperit nadalenc – PRE-QUALIFICACIÓ (3)

 

 

Txisky

 

Eliminatòria: Pre-Qualificació (3) – Anada

Rival: Guerau X. Casol

 

Esperit nadalenc

 

—Qui són vostès per dir-me quina és la frontera entre el bé i el mal? On eren quan els necessitava? On eren quan els trucava dient-los que m’amenaçava? Sí, venien; però, com no tenia cap blau a la cara, m’abandonaven en aquesta presó que alguns anomenen llar. Em deixaven allà, sola, fent-me caure a les arpes del llop. Se n’anaven quan el cos encara em tremolava. Per què ho feien? Perque també són homes? Què volien? Ho vaig haver de fer. Quina altra sortida tenia? Sí, li vaig clavar el ganivet. Vaig aprofitar que anava begut, lent de reflexos, per esquivar el seu puny. Si no ho hagués fet, ell hauria acabat amb mi. I vaig anar a la cuina per armar-me amb el primer que vaig trobar. I una vegada llançada la primera ganivetada, ja no vaig poder aturar-me. Ho necessitava. L’alleujement augmentava cada vegada que l’hi enfonsava. M’era igual esquitxar de sang tot el pessebre, era com si rebategés a totes les figures.

—Senyora —l’interromp el sotsinspector—, i era necessari obrir-li la panxa, treure-li els budells i dibuixar amb ells un “Bon Nadal”?

—Què sabran vostès de l’esperit nadalenc.

 

Tema: Frontera

191 paraules

 

6 thoughts on “Esperit nadalenc – PRE-QUALIFICACIÓ (3)

 1. Voto per aquest esperit nadalenc, un diàleg que ens va introduint en una història de denuncia i venjança, que ens sorpren acabant de forma macabre i còmica alhora amb la frase final i el rebateig de les figures del pessebre.

  M'agrada

 2. Dono el meu vot a aquest esperit nadalenc tragicòmic, que per una banda em fa somriure però sense oblidar la part de raó que té…

  M'agrada

 3. M’ha costat molt decidir-me. Tots dos relats són de qualitat, però aquest té alguna cosa que enganxa més – segurament el canvi sobtat de final.
  En aquest relat, però, s’hi manté un ritme propi de l’escena: rapidesa de frases curtes separades entre elles per signes de puntuació que marquen un compàs.
  Voto per aquest relat, doncs – però felicito la resta de finalistes, sí!
  (només un petit detall-petició: si teniu temps i mitjans, passeu el corrector ortogràfic i el gramatical abans de penjar els relats… gràcies)

  M'agrada

  • Gràcies per la petició.

   Des de l’organització ens hi unim, i també encoratgem els participants a tenir cura màxima de la seva correcció ortogràfica. Per la nostra part, no corregim els textos abans de penjar-los, ja que considerem que l’encert o desencert ortogràfic és un factor que cal tenir en compte a l’hora de valorar els textos i atorgar-los el vot.

   M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s