Històries de fantasmes – MÊLÉE DE CONSOLACIÓ (III)

 

 

UFO

 

Competició: Mêlée de consolació (III) – LLMRC 2016

Gènere: Intriga / Negre / Policíac

 

Històries de fantasmes

 

Un bon dia els fantasmes van fer acte de presència en aquell llogaret. Tan punt com es va saber la noticia, tots els vilatans, angoixats i atemorits, van córrer esparverats per refugiar-se en la petita abadia de la Nostra Senyora de Ferratx.

Les noticiés eren confuses doncs uns deien que els havien vist sortir de les seves tombes, altres que semblaven gegantins gats negres escapçats, mentre els més fatxendes, potser recordant els temps dels pirates, juraven que havien lluitat contra ells en el  mateix cementiri.

Conta la llegenda que el Reverendíssim Pare Abat i la Il·lustríssima Senyora Alcaldessa intentaren apaivagar els ànims i posar ordre en aquell guirigall i que mentre els vilatans discutien si era millor quedar-se o fugir de l’illa en les seves atrotinades barques tacades de quitrà, el llogaret va ser envaït per una densa i impenetrable boira blava i l’aire va esdevenir  irrespirable.

Conta la llegenda que quan, dues setmanes més tard, els recaptadors d’impostos hi van arribar, només van trobar-hi cases en ruïnes, barques ensangonades i, en el cementiri, al costat de l’arbre centenari, cent trenta-set tombes obertes, vuitanta-cinc roses vermelles i unes amenaçadores i estranyes aus carronyaires que les encerclaven.

 

Contrincants: 1; 2; 4

196 paraules

5 thoughts on “Històries de fantasmes – MÊLÉE DE CONSOLACIÓ (III)

 1. Una intriga de fantasmes (no zombis) que destaco per no fer homenatges ni referències a res conegut. Presentat com llegenda genuïna li dóna cert punt naïf a la història. Felicitacions. Té el meu vot.

  M'agrada

 2. PARÀGRAF 1 – LÍNIA 2
  “(Tan punt com) es va saber la noticia…” > La locució conjuntiva “tan bon punt”, emprada en el sentit “tot seguit d’haver fet alguna cosa”, és un constructe lingüístic unitari que requereix tots els seus elements. Mancaria la partícula “com”.

  PARÀGRAF 1 – LÍNIA 2
  “Tan punt com es va saber la (noticia)…” > La paraula “notícia” duu accent.

  PARÀGRAF 2 – LÍNIA 1
  “Les (noticiés) eren confuses…” > Error tipogràfic.

  Sense sanció. D’acord amb la normativa vigent, el nombre d’errades trobades en el text no serà suficient per motivar cap acció punitiva per part de l’organització.

  Es recomana extremar la cura ortogràfica de cara a futures participacions.

  M'agrada

 3. Epíleg
  Conta la Història que la llegenda va fer-se realitat quan un maleït dia d’octubre, en un indret anomenat “Congreso de los diputados” , cent trenta-set gavines carronyaires es van cruspir les vuitanta-cinc roses vermelles.

  M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s