En el bar de l’estació – JORNADA 6

 

 

Urani

 

Grup: B

Rival: Javert

 

En el bar de l’estació

 

Una dona amb vel i un noiet amb una bossa d’esports pren una infusió a la taula més propera dels finestrals. Es veuen autobusos buits.

Un home amb uniforme blau: —Tallat, Marta! La noia carrega la màquina i una velleta entra al wàter sense demanar consumició.

Posa una tassa i prem el botó del cafè. Una senyora entaula dos nens i es dirigeix a la barra: un cafè i dues taronjades. De la bossa treu un paquet de galetes.

El bar s’omple a batzegades. Arribada, sortida, enllaç…

A mig matí un conductor que esmorza escudella agafa un diari de sota el rètol “Els diaris són del bar, no per emportar”. Uns excursionistes seleccionen llaunes a la màquina. Entre cames, les motxilles.

Un senyor demana cafès per emportar i surt a fora on l’espera la dona amb dues maletes. Miren els mòbils.

Anuncien per pantalla l’autobús “destinació Barcelona”. S’afanyen amb els equipatges a fer cua al punt assenyalat a la vorera.

El conductor ven els bitllets dalt del cotxe i tanca el portaequipatges mirant pel retrovisor. Engega.

La dona amb la tetera buida segueix mirant a cotxeres. Passa el noi amb les mans a les butxaques. S’aixeca cap a la porta.

 

Tema: Bars

200 paraules

 

5 thoughts on “En el bar de l’estació – JORNADA 6

 1. Sens dubte un relat per a dues-centes pàgines, o he cregut llegir un àlbum de fotografies, però també he olorat un fred de matinada com bufetades a la cara i he assaborit el cafè amb llet més calent del planeta. El meu vot és per aquest relat que tantes vegades he viscut però mai no havia recopilat en fotogrames.

  M'agrada

 2. Vote aquest relat també, veig l’enfrontament igualat. M’agrada la imatge de la dona, però considere que hi ha massa referències a diferents personatges entre el primer i el darrer paràgraf. Jo el simplificaria una mica.

  M'agrada

 3. Aquest cop compartiré vot. Molt ben aconseguida aquesta atmosfera de bar d’estació, on potser arribarà aviat el poeta del teu contendent. Enhorabona a tots dos!

  M'agrada

 4. Deixo el meu vot en aquest text, que és un cop d’ull a l’univers barista d’una estació qualsevol. No hi cal un desenllaç innecessari per tot el desplegament fet perquè és un bar d’una estació de pas, on la gent conflueix i continua anònima…

  d.

  M'agrada

 5. Dos relats exemple de la capacitat d’observació dels seus autors. Dos relats minuciosos dignes d’els grans esciptors/ escriptores a que ens te ( mal?) habituats aquesta Lliga. Tots dos exemple de fer les coses com cal. Tots dos et fan posar en la pell del relat i et recorden com es monta l’escenari i situació d’un plànol secuencia d’una película.
  El meu vot és per ambdós contendents

  M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s