Ni crema, ni feltre, ni seda – JORNADA 3

 

 

Urani

 

Grup: B

Rival: X-Criptor_A

 

Ni crema, ni feltre, ni seda

 

Va pagar copa i servei. Deixà el cigar en el cendrer de l’entrada i agafant abric i barret sortí del pis.

—Atura’t.

El xofer va oferir una bufanda que va ser rebutjada i l’home traspassà la buida carretera estreta que conduïa al Garraf per contemplar els llums de la ciutat sostinguts en el mar. No feia una bona nit. Es va pujar la solapa de l’abric i el barret s’escapà d’una ventada.

—No cal! —va fer amb un gest.

El xofer desistí d’empaitar el capell.

Voleiant muntanya avall, joguina d’onades que espetegaven a les roques, anà a parar a l’abocador. Ja no era crema, ni semblava feltre, la cinta havia deixat la seda però al noi li encaixava com un guant. Només calia anar-lo fent seu.

Vorejant la costa s’arribava a un suburbi de barraques que entre noves i velles mantenien el percentil estable que tan feliços feien als alcaldes de la ciutat. En una barraca va fer els tractes pels materials. Agafà les monedes i s’encaminà a una altra que només tenia llum de nit.

Va comprar cigarrets, i a peu dret, amb el barret encastat contra la paret, s’extasià amb les bromes de l’alba. Pagà el mig servei.

 

Tema: Barret

200 paraules

 

Anuncis

3 thoughts on “Ni crema, ni feltre, ni seda – JORNADA 3

 1. El meu vot és per aquest microrelat. M’agrada el contrast dels dos personatges, el joc de fer un paral·lelisme en la darrera frase. Lèxic adequat en una història que també ens ofereix una possible lectura crítica.

  M'agrada

 2. Dos relats diferents però semblants alhora per la presència física i simbòlica dels barrets, el primer un homenatge a les antigues cases de barrets amb un toc humorístic final. L’altra un cercle amb el barret com a eix central que lliga les dues històries acabant com havia començat però en un món diferent sense crema, ni feltre, ni seda. M’han agradat tots dos, un vot per cadascun.

  M'agrada

 3. Dos relats tocats amb la vareta de la seva qualitat. En aquest cas m’he sentit seduït per les belles imatges que traspuen les llums de la ciutat sostingudes sobre el mar i les onades espetegan a les roques.
  Tanmateix el seu contendent no és queda curt, i per això li dono un vot a cadascú d’ells.
  Enhorabona i gràcies a tots dos.

  M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s