Per dins o per fora – JORNADA 1

 

 

Urani

 

Grup: B

Rival: Javert

 

Per dins o per fora

 

L’enyorament mata, deia el poeta en parlar de la llunyania. Pertinença a pares, germans i terra. Com la d’una nena d’onze anys que uns senyors es van afillar per donar-li tot el que un pagès, patataire i carregat de fills, no podia.

Amb un cèntim compra un llonguet-i-plàtan per berenar i entra a l’habitació pendent d’entapissar. Amb les ombres del carrer projectades al sostre, juga a l’era amb el germans més grans. Escolta un piano sense sentiment.

Plora per dins.

La música calla i amb un nus a la gola s’afegeix a les corredisses pel pis. Agafen barrets per anar rebre en Macià –Que ja és a palau! I baixen al carrer per fondre’s amb la gentada.

A la nit, estirada al llit, obrirà la clau de pas i brollaran sentiments amb un únic pensament ‘truqueu el pare que em vingui a buscar’.

Va deixar de menjar. La veien desflorida, sense la rialla amb què havia arribat.

A la tardor del 31 el pare la vingué a buscar. Tot sol. Amb respecte i agafada de la mà, no gosà dir-li que l’havia mentit. A l’andana de l’estació de França la nena plorava. Però per fora.

 

Tema: Enyor

195 paraules

 

3 thoughts on “Per dins o per fora – JORNADA 1

 1. Un punt per aquest relat, perquè en llegir-lo m’ha posat un nus a la gola, tot i que més petit que el de la pobra nena.
  M’agrada com ens fas arribar els seus sentiments.
  Entenc que quan juga amb les ombres vol dir que s’imagina jugant a l’era amb els germans, tot i ser a ciutat.
  Al dir que el pare la va a buscar tot sol, vol dir que la mare ha mort? (i és això en què l’havia mentit?)
  Ben trobat el plorar per dins i per fora, molt il·lustratiu.

  M'agrada

 2. Per a mi, aquest enfrontament està igualat. Aquesta història em sembla bonica, però el seu desenvolupament el veig una mica confús. Trobe, per altra banda, que els sentiments se’ns diuen més que se’ns mostren. La idea, en qualsevol cas, és interessant.

  M'agrada

 3. Me’ls he llegit i rellegit una i una altra vegada, i tot i que són completament diferents, sóc incapaç de decidir-me quin dels dos m’agrada més. Si mai tones està fet amb ofici, és pulcre i precís. En canvi, Per dins o per fora és tot sentiment. En un altre combat qualsevol dels dos l’hauria donat guanyador. Aquí em permeto premiar amb un vot a cadascú.

  M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s