La missió – JORNADA 1

 

 

Xinxan the Cat

 

Tema: Obsessió

Grup: A

Rival: Guerau X. Casol

195 paraules

 

La missió

 

Des que era un infant, la seva missió i la seva mort l’obsedien, però no pas en un sentit tràgic ni d’angoixa existencial, sinó de manera vital, d’anticipació joiosa perquè sabia que compliria la seva tasca redemptora amb plena dedicació i entusiasme. Tanmateix era conscient que no viuria gaire i que després de morir, la seva ànima tornaria al lloc del qual provenia.

Els altres nens el titllaven de guillat quan jugava tot sol a ressuscitar morts i guarir paralítics. Durant la seva jovenesa, l’obsessió amb la seva missió s’intensificà. No va ser fins als trenta anys, però, que abandonà el negoci familiar, una fusteria, per dedicar-se al proselitisme en cos i ànima. Es va envoltar d’un petit grup de seguidors i les autoritats el van processar pel seu missatge subversiu.

Mentre agonitzava, per primer cop va sentir un terror infinit en pensar que probablement tot plegat havia estat producte de la seva imaginació: que un cop morim, no només el cos sinó potser també la consciència s’extingeix, i que tal vegada ell, Jesús de Natzaret, no era el messies ni el fill de Déu, sinó un home de carn i os clavat a una creu.

6 thoughts on “La missió – JORNADA 1

 1. Òbviament no és el primer text que llegeixo que busca el vessant humà de Jesús, més enllà de les “veritats oficials” de la Bíblia. Però tot i així li trobo espurnes d’originalitat de les que m’agrada trobar en un text.

  La idea té moltes possibilitats. T’he de dir que he lamentat llegir “no en un sentit d’angoixa existencial” perquè aquí hi podia haver un altre molt bon relat. Però el camí que has triat, finalment, també ha estat interessant.

  Tens el meu vot.

  M'agrada

 2. D’entre els dos relats, aquest és el que m’ha aconseguit atrapar més. No m’esperava pas aquest desenllaç, i voler posar-se en la pell del fill de Déu considero que no no ha de ser pas una tasca fàcil.
  El meu vot és per a tu. Felicitats!

  M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s