La prodigiosa història d’en Yao i com aquest va trobar la pau – JORNADA 9

 

 

Xinxan the Cat

 

Tema: elecció lliure

Grup: A

Rival: Deòmises

200 paraules
 

La prodigiosa història d’en Yao i com aquest va trobar la pau

 

En Yao havia assolit la venerable edat de noranta-vuit anys i vivia en un poble de la Xina meridional, a l’època de la dinastia Jing. La seva esposa, la Liu, a qui adorava, feia un any que havia mort. En Yao la plorava a totes hores. Encara que feia l’esforç d’acceptar la realitat, desitjava que li arribés l’hora per poder retrobar-la al mes enllà.

 

Un matí, mentre retallava les branques del minúscul cirerer del seu hort, una cigonya va aterrar davant seu. El mirà fixament i agità les ales amb tota solemnitat. Aleshores, la cigonya parlà: “Sóc la Liu i vinc a dir-te que molt aviat ens retrobarem, estimat”.

 

Abans que pogués respondre, la cigonya va emprendre el vol deixant enrere una resplendor daurada. En Yao va sentir una pau infinita, s’estirà a terra, somrigué, tancà els ulls i dolçament va expirar mentre sentia un agradable caloret. Enlloc del seu cos, van trobar un gerro amb aquest mateix conte dibuixat com si fos una auca, amb imatges i ideogrames.

 

—Iaio, que no es diu “caloret” sinó “caloreta”, que sembles la Rita! Tant de tai-txí i lectures estranyes t’han estovat el cervell. Ja sap l’àvia que escrius aquestes coses tan estrambòtiques?

 

6 thoughts on “La prodigiosa història d’en Yao i com aquest va trobar la pau – JORNADA 9

  1. Empat!!! Un vot per Xinxan!!! !!!

    tot i que t’he de dir que podies haver resolt el final de manera semblant sense la Rita i el seu caloret… (és que em fa urticària)

    M'agrada

  2. De nou un tema d’elecció lliure i dos relataires que escriuen sobre el mateix.
    Xinxan se m’ha guanyat amb aquest toc oriental i mitològic… i faller. Tens el meu vot.

    M'agrada

Deixa un comentari