La ignomínia – JORNADA 1

 

 

Xinxan the Cat

 

Grup: C

Rival: Otgerinyu

 

La ignomínia

 

Fill meu: aquesta carta mai no arribarà a tes mans. De fet, aviat serà incinerada entre parenostres e jaculatòries, alhora que em tornaran a torturar brutalment per haver escrit aquestes línies enlloc de la meva retractació per mos pecats monstruosos contra l’ordre diví i ma ignominiosa heretgia contra la Santa Mare Església e Sa Majestat Catòlica.

Conec perfectament lo funcionament de la Segona Sala del Tribunal del Sant Ofici, e car una retractació és absolutament infructuosa e no m’estalviarà la pitjor de les morts a la foguera, preferix aprofitar per expressar-vos mon amor infinit, donar-vos ma benedicció, e de pas maleir eixos fills d’un porc i d’una bagassa sarnosa.

Lament haver estat autor d’obres satíriques per a titellaires per les quals se’m condemna, només per lo fet que ta germana i tu haguéreu d’exiliar-vos Pirineus enllà. Ta mare, com segurament ja saps, la van ingressar en un convent de clausura.

Estic convençut que lo meu sacrifici e lo de molts altres hòmens contribuiran en l’avenç de la nostra civilització. No tinc cap dubte que al nou mil·leni, d’ací a sis-cents anys, a la nostra terra, ningú no serà condemnat per allò que la llei anomena delicte d’odi.

 

Tema: Presó

197 paraules

 

7 thoughts on “La ignomínia – JORNADA 1

  1. Mestratge, domini, savoir-faire. Relat pausat, en calma, que allibera un únic tro, com una bufetada. No tinc por d’allò que resta per arrivar perquè l’autor m’està preparant pel viatge. I del vocabulari? No hi havia pas altra. El meu vot, I la meva complucutat, x aquesta proposta… I que sigui elque Déu vulgui.

    M'agrada

  2. Valoro la dificultat d’encabir l’actualitat en un segle pretèrit. Aquest bagatge que es veu en el relat ha decantat el meu vot i li dono el punt d’aquest encontre.

    M'agrada

  3. Una ignòmia massa real, per desgràcia. El meu vot per aquest relat, tot i que el seu protagonista no es guanyaria la vida d’endevinador.

    M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s