Ocàs – JORNADA 5

 

 

Xinxan the Cat

 

Grup: C

Rival: X-Criptor_B

 

Ocàs

 

Arribada l’hora del meu ocàs, molt aviat sabré què hi ha després. Perviurà la meva consciència en un altre univers paral·lel? Podré comunicar-me amb els éssers estimats que encara són vius? Em reencarnaré en una altra persona, com creuen els budistes?  Si és així, aniré cap al passat o cap al futur? O potser no hi ha res i tot això del més enllà és una fal·làcia, com sostenen els marxistes?

Totes aquestes frases passen fugaçment pel cap del jove Kukulkan, lligat de mans i peus al temple, a punt de ser sacrificat pels seus enemics. Però, són realment seus aquells pensaments o els d’algú altre? Què vol dir “marxistes”? I “budisme”? En el fons sap que és ell però no és ell.

El poeta William Butler Yates, malalt, repassa el seu escrit pòstum, titulat “L’hora del meu ocàs”. De sobte, com posseït per un ens desconegut però alhora familiar, agafa la ploma estilogràfica i comença a escriure frenèticament. Quan torna a la realitat present, sol, en una habitació d’un hotel del sud de França, llegeix el que acaba d’escriure. Però, són realment seus aquells pensaments o els d’algú altre? Què vol dir “whasapp”? I “no mola, tia”?

 

Tema: Reencarnació

199 paraules

 

4 thoughts on “Ocàs – JORNADA 5

 1. Enhorabona a tots dos contendents. Difícil elecció. Vaig a optar per aquest relat. Eixe final divertit i la seua coherència i originalitat estilística li val el meu vot.

  M'agrada

 2. Trio aquest relat per la seva estructura, per la tria de reencarnats, per les sorpreses… Per l’habilitat de lligar idees amb creences, passat i actualitat.

  M'agrada

 3. Dos relats engrescadors, em quedo amb aquest que tant bé fa justícia al seu títol, tanmateix contindre una errada clamorosa en el cognom del poeta, potser el més gran que pugui esmentar i per descomptat el meu preferit.
  Al marge d’aquest detall no puc sinó donar-li les gràcies a l’autor/a per aquest relat i per això li dono el meu vot.

  M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s