Funcionament de la competició

 

El funcionament de la LLMRC està inspirat en un model ben estès i conegut de la competició esportiva: el format lliga + play-off. En concret, amb la seva concepció actual, la Lliga de MicroRelataires Catalans (LLMRC) vol emmirallar-se en el funcionament de la Champions League de futbol. D’acord amb això, la Lliga s’estructura en quatre etapes:

  1. Una ronda de pre-qualificació, en el cas que existeixin més escriptors inscrits a la competició que places lliures.
  2. Una primera fase en format de lligueta de grups, que estableix una dinàmica competitiva entre escriptors contendents no immediatament eliminatòria i desenvolupada al llarg d’un període delimitat de temps. Al llarg d’aquest període, i segons un calendari prèviament establert dins del grup que els hagi tocat, els diferents participants s’enfrontaran tots contra tots, posant en lídia els seus textos en una seqüència definida d’encontres bilaterals, que puntuaran en una taula de classificació. La configuració final d’aquesta taula de classificació acabarà determinant els participants que progressaran cap a la segona fase.
  3. Una competició alternativa de consolació per als eliminats de la primera fase, amb premis propis i disputada en format de mêlée.
  4. Una segona fase, que establirà creuaments eliminatoris entre els escriptors supervivents de la fase de grups, fins a decidir el campió absolut en una gran final.

Exemples:

 

Taula classificatòria del Grup A - LLMRC 2015

Taula classificatòria del Grup A – LLMRC 2015

Esequema típic d'un quadre eliminatori en format play-off

Esequema típic d’un quadre eliminatori en format play-off

 

En tots els enfrontaments (ja corresponguin a la pre-qualificació, la primera fase, la segona fase o les mêlées), celebrats entre cadascuna de les parelles d’autors contendents, s’avaluaran l’interès general i la qualitat dels textos presentats per a l’ocasió, en comparació directa respecte als textos del rival, i es decidirà el guanyador de l’encontre després d’un procés de votació obert a tota l’audiència —ja sia regular o esporàdica— de la LLMRC.

LLMRC

 

Torna al funcionament de la LLMRC en 8 passos simples…

O…

SEGUEIX APRENENT SOBRE EL FUNCIONAMENT DE LA COMPETICIÓ AMB EL DESENVOLUPAMENT DE LA DINÀMICA DELS ENFRONTAMENTS TEXTUALS ENTRE ESCRIPTORS…

Deixa un comentari