Pecats espacials – JORNADA 1

 

 

Guerau X. Casol

 

Grup: C

Rival: Dr Who

 

Pecats espacials

 

El consell d’ancians de la Prole representava un nodrit grup en el Gran Aplec de Sistemes Shon. Semblava que cap hagués volgut faltar a aquell esdeveniment on es prendria la decisió que afectaria a tota la raça durant mil·lenis. No era per menys, la Gran Guerra amb els humans feia dècades que restava estancada i semblava que tingués l’ultilitat només d’enviar centenars de milers de guerrers a la mort, amb nefastes conseqüències econòmiques.

 

Era quelcom que no resultava sostenible, segurament producte de la inferioritat en armament dels Shon davant dels humans, per sort per aquells insectoides la superioritat en nombre els permetia equilibrar la balança.

 

El fet que es volia tractar era d’una trascendència cabdal, durant mil·lenis l’ús de metalls restava reservat a ofrenes simbòliques pel seu caràcter diví. A l’esfera quotidiana era pecat i tabú, evidentment la seva manipulació quedava reservada a les classes superiors amb poca moral.

 

L’Aplec sotmetria a votació qualificada l’ús d’aquella classe de materials per a fins militars a fi de millorar els sistemes bio-orgànics de defensa i atac.

 

Com era costum la gran Matriarca va oir en secret tots els arguments. Després d’una valoració dramàtica d’amplies conseqüències ho va aprovar.

 

Tema: Metalls

196 paraules

 

13 thoughts on “Pecats espacials – JORNADA 1

  1. El meu vot va per aquest relat. Amb un text breu es descriu el context i pot descriure el punt d’inflexió.
    El text del contrincant inverteix molta estona en la creació de l’escultura i llavors no sembla gens rellevant pel desenllaç.

    M'agrada

  2. Un relat que recorda a Starship Troopers. El meu vot per a aquesta guerra galàctica que sembla que ha arribat a un punt d’inflexió. M’ha agradat perquè fa reflexionar sobre com una guerra pot fer variar els costums i les creences més arrelades de les societats.

    M'agrada

  3. Anàlisi ortogràfic:

    PARÀGRAF 1 – LÍNIA 6
    “…semblava que tingués (l’ultilitat)… > Error tipogràfic en escriure la paraula “utilitat”.

    PARÀGRAF 3 – LÍNIA 1
    “…era d’una (trascendència) cabdal…” > La grafia correcta de la paraula és “transcendència”.

    Sense sanció. D’acord amb la normativa vigent, el nombre d’errades trobades en el text no serà suficient per motivar cap acció punitiva per part de l’organització.

    Es recomana extremar la cura ortogràfica de cara a futures participacions.

    M'agrada

    • m’ha agradat la història i trobo que està molt ben utilitzat el tema dels metalls que en aquesta història acaba sent transcendental, per altra deixa un final implícit en el que podem imaginar que segurament es decantarà la balança cap al bàndol dels insectoides

      M'agrada

  4. Aquest relat el trobo més censer tot i que fluix… Però amb més esma. El meu voy i les meves felicitacions.

    M'agrada

Deixa un comentari