L’ESCRIPTOR INCÒGNITA O “X-CRIPTOR”

 

 

QUÈ ÉS?

L’escriptor incògnita o “X-criptor” és una figura de caràcter impersonal i múltiple creada amb la intenció de completar i dinamitzar les lliguetes de la fase de grups de la Lliga de Microrelataires Catalans (LLMRC), quan la composició dels grups i distribució de participants així ho recomani. En aquest sentit, es constitueix com una eina més que es reserva l’organització de la Lliga per tal d’optimitzar el seu funcionament. La freqüència d’ús d’escriptors incògnita o “X-criptors” pot variar d’una temporada a l’altra.

L’escriptor incògnita és una figura impersonal i múltiple en la mesura que no representa a un sol escriptor en concret, sinó que engloba una pluralitat d’escriptors rotatoris sense interessos competitius més enllà de l’enfrontament senzill; del combat pel combat. Vist des de la perspectiva d’un participant ordinari de la LLRMC, l’escriptor incògnita o “X-criptor” podria descriure’s com un contrincant emmascarat amb una identitat variable.

 

D’ON PROVÉ?

L’escriptor incògnita o “X-criptor” prové d’una llista d’escriptors en reserva adscrits a la LLMRC, que hauran manifestat prèviament la seva preferència de participació ocasional o parcial.

 

CARACTERÍSTIQUES

La figura de l’escriptor incògnita o “X-criptor”, en tant que impersonal i múltiple, presenta les característiques següents pel que fa a la dinàmica competitiva:

  • Competeix en totes les jornades de la fase de grups, dins del grup que li hagi pertocat i al costat de la resta d’integrants del grup competitiu.
  • Posseeix capacitat de guanyar punts i progressar dins la taula classificatòria del seu grup .
  • No pot passar a la fase de play-off.
  • En cas de finalitzar la lligueta en posicions classificatòries, desbloquejarà la celebració d’una mêlée de repesca entre tots els tercers de grup.

 

FUNCIONAMENT

La figura impersonal i múltiple de l’escriptor incògnita o “X-criptor” s’integra normalment a la ronda d’enfrontaments de les lliguetes de grup. Això vol dir que competeix d’acord a un calendari preestablert, de la mateixa manera que la resta dels integrants del grup. Cada jornada l’organització de la Lliga s’encarregarà de buscar representació adient per a cadascuna de les figures “X-Criptor” en competició, entre una llista de participants ocasionals o esporàdics adscrits a la LLMRC. El primers escriptors que responguin al desafiament, rebran l’encàrrec de combatre en modalitat incògnita.

Els enfrontaments que impliquin la participació d’un “X-criptor” es desenvoluparan de la mateixa manera que els encontres entre dos participants regulars.

Al final de l’enfrontament, sigui quin sigui el resultat, la identitat de l’escriptor incògnita serà revelada públicament (sempre que l’implicat no expressi la seva disconformitat al respecte).

Els resultats obtinguts per un escriptor en la seva actuació com escriptor incògnita o “X-criptor” seran computables de manera individualitzada, de cara al Rànquing Històric de la LLMRC.

2 thoughts on “L’ESCRIPTOR INCÒGNITA O “X-CRIPTOR”

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s