Què serà de nosaltres? – JORNADA 2

 

 

Inspector Snake

 

Grup: A

Rival: Deòmises

 

Què serà de nosaltres?

 

La primera aplicació de mòbil per fotografiar fantasmes va passar desapercebuda. Per desgràcia, després la cosa es va popularitzar i, en poc de temps, van proliferar multitud d’apps com la tan coneguda Ghost Picture. El món dels esperits s’ha banalitzat fins a límits lamentables. Hui, qualsevol agafa l’smartphone i, després d’enfocar ací i allà, acaba obtenint la imatge d’un espectre, com quan un xiquet captura Pokémons d’eixos. «Una foto mortal!», escrivia algú l’altre dia a una xarxa social, alhora que se’ns mostrava en un selfie, tot ell alegria, al costat del rostre boirós de la seua difunta mare. Penós.

Com a conseqüència d’això, els fantasmes han perdut tota capacitat d’inquietar ningú. Fins no fa molt, alguns encara intentaven espantar persones. Però, cada vegada, era més freqüent que, després de fer-se visibles amb gest intimidatori, entropessaren amb el somriure del mortal en qüestió, el qual agafava de seguida el mòbil amb la rapidesa del cowboy que empunya una pistola.

El misteri que envoltava les ànimes ha acabat esvaint-se. Amb l’embranzida d’aquestes aplicacions, han deixat de ser inaccessibles: fins i tot, ja es comuniquen amb la gent de manera cordial. Del nostre negoci, el dels mèdiums, millor no parlar-ne.

 

Tema: Aplicacions de mòbil (apps)

197 paraules

 

12 thoughts on “Què serà de nosaltres? – JORNADA 2

  1. M’inclino per aquest relat perquè aconsegueix la part més difícil dels microcontes: vincular la frase final amb l’encapçalament. Alló de “Ah, ara entenc el títol! Punyetero!”

    M'agrada

  2. Voto aquest relat perquè, a part d’estar molt ben escrit i estructurat, posa de relleu la màgia perduda enmig de la selva tecnològica que revela fins les imatges dels fantasmes. I que se’n queixi un/a mèdium em sembla brutal.

    M'agrada

  3. Davant el repte d’haver d’escriure sobre un tema tan actual com les apps, m’ha semblat molt original la idea de reivindicar un ofici en extinció. Relat simpàtic i impecablement escrit.

    M'agrada

  4. Les noves tecnologíes a l’abast de tothom però no per satisfer tothom. Llarga, i merescuda, intro, dellenllaç aclaridor amb traca final: motivació de tanta queixa i esquerp desànim. El meu vot per aques relat. I si s’ha de signar denunciant aquestes intromisions compten amb mi.

    M'agrada

  5. Em veig la propera edició de “Supervivientes” a telecinco amb fantasmes… de veritat, com a evolució natural d’aquest relat. Per la seva originalitat, el meu vot.

    M'agrada

  6. Molt complicat decidir per un dels dos. Aquest és molt original i podria servir per a un guió de Black Mirror. L’altre ridiculitza al Mariano i això sempre és un encert.
    En tot cas deixe ací el meu vot per a aquest relat.

    M'agrada

  7. Encontre molt igualat. M’inclino per molt poquet per l’originalitat d’aquesta app capaç de fer selfies impossibles i fer inútils professions de tota la vida.

    M'agrada

  8. Tot i que l’altra relat està bé, em decanto per aquest que amb imaginació i ironia ens mostra una visió crítica a l’ús que molta gent fa de les aplicacions, amb un títol ben trobat que forma part de la història i ens n’explica més. El meu votgol és per aquest microrelat.

    M'agrada

  9. Un relat divertit, fresc i entenedor. El llegeixes i , tanmateix la seva naturalitat o potser per això mateix no et sorprèn. I és que així passa amb els avenços tecnològics.
    Una història sense embuts que és llegeix en un plis plas i una aplicació que finalment m’ha estalviat molta feina per alliberar-me dels meus espectres. Aquests espectres presumits que dia rere dia intentaven tocar-me els nassos, com aquell tiet garrepa que moltes nits feia presència per demanar-me uns calerons per ingerir algun beuratge celestial, o infernal, de franc. Al final per treure-me’l de sobre sempre acabava una mica mosca. Així que ara amb la nova apps el posaré amb ridícul urbi et orbi.
    Vaja, potser sugui extralimitar-me amb el meu comentari, però és que l’he trobat molt divertit i original.
    Així que el meu vot és per aquest relat.
    Pd. Records del meu tiet garrepa. Espero que perfecciones la Apps per evitar intrusismes

    M'agrada

Deixa un comentari