El quadre atractiu – JORNADA 6

 

 

Xinxan the Cat

 

Tema: Pintura

Grup: A

Rival: Guerau X. Casol

198 paraules
 

El quadre atractiu

 

La Mariona contempla embadalida una de les pintures del museu. En aquell moment no hi ha ningú més en aquella sala.

El quadre: interior d’una llar burgesa del segle XIX. Tres noies cantant alegrement al voltant d’un piano, que un home, suposadament el pare de família, toca somrient. L’estança és plena de retrats a les parets, mobles estil Imperial i objectes decoratius orientals de moda. Una llar de foc i un quinqué a prop del piano il·luminen tènuement l’entorn.

La Mariona desitja amb totes les seves forces canviar la seva vida frenètica per la del quadre, tan plàcida i deliciosament kitsch. S’imagina ser una de les germanes. Tanca els ulls. De sobte sent un mareig immens, alhora que perd la noció de l’espai i del temps.

Música de Schubert, cants i rialles. Olor d’aigua de lavanda. Obre els ulls i es troba a dins del quadre. En un mirall amb marc daurat, en comptes del reflex, veu la sala del museu; hi acaba d’entrar un noi.

El Vicenç contempla encuriosit aquella estranya pintura: quatre noies burgeses del segle XIX al voltant d’un piano, tres de les quals canten alegrement i l’altra s’ho mira amb cara de terror.

12 thoughts on “El quadre atractiu – JORNADA 6

  1. Voto per aquest relat fantàstic, que d’alguna manera em recorda el romanticisme d’en Poe. En el relat d’en Guerau, o no l’he sabut entendre o no hi he trobat res.

    M'agrada

  2. Un relat fantàstic, en els dos sentits de la paraula. Tant en la idea com en l’execució.

    Et quedaries mirant-lo embadalit, com el quadre del relat, tot i que potser millor que no ens arrisquéssim.

    M'agrada

  3. El meu vot és per la Mariona. Un relat intimista, dolç, perfectament “pintat”.El quadre com a símbol de la finestra què s’ obre als ulls i les secretes pulsions i evocacions de la protagonista.I en el paràgraf final la sorpresa, la mirada inversa, la finestra oberta a la realitat des del món irrealment real de la Mariona.

    M'agrada

Deixa un comentari