La insuportable pesadesa de tot plegat – JORNADA 4

 

 

Xinxan the Cat

 

Grup: B

Rival: X-Criptor_A (Paraules procomunes)

 

La insuportable pesadesa de tot plegat

 

Sona el despertador amb insistència, un nou dia per al Joan en una feina estressant i fastigosament alienant. S’imagina empenyent una enorme pedra muntanya amunt, la qual invariablement torna a caure vessant avall cada dia, any rere any, igual que aquell mite grec.

Avui, però, decideix no anar a treballar. Trucarà a l’oficina per dir que es troba fatal. Agafarà el cotxe i se n’anirà a passar el dia enmig de la natura, on tot és idíl·licament perfecte.

Arriba al peu d’una muntanya coberta de núvols que no havia vist mai. Tot és completament irreal. Un home mig nu va cap a ell. Ja sap qui és i què necessita abans que obri la boca. Maquinalment li dóna la seva roba, les claus del cotxe i comença a arrossegar l’enorme pedra cap amunt.

Sona el despertador. En Sísif es lleva completament restablert, feia milers d’anys que no dormia d’aquesta manera. Estranyament, a l’oficina ningú no s’adona de la suplantació.

Després de tres mesos, en Sísif ja no pot més. La vida moderna li fa venir basca. Avui, però, decideix absentar-se. Trucarà a l’oficina per dir que es troba fatal i tornarà a la muntanya a reclamar la seva pedra.

 

Tema: “elecció lliure”

199 paraules

 

6 thoughts on “La insuportable pesadesa de tot plegat – JORNADA 4

  1. El meu vot és per aquest relat tot i que he hagut de llegir dues vegades el nus per enterar-me d’on restava la pedra.

    M'agrada

  2. Sap greu pel contrincant, però aquest Sísif amb arrels Kunderianes és irresistible. Li dono el vot amb el suggeriment de repassar els adjectius, n’hi ha algun que grinyola i al conte no li’n fa cap falta.

    M'agrada

  3. Un relat ple de fantasia amb tocs de mitologia, ben estructurat i ple d’imaginació, és el que més m’ha agradat a mi, així que el meu vot és per aquest relat.

    M'agrada

Deixa un comentari