La revenja és un plat que se serveix amb tortellini – SEMIFINALS (ANADA)

 

 

Xinxan the Cat

 

Tema: Pallassos

Eliminatòria: Semifinals – Anada

Rival: Àtoms i Lletres

198 paraules
 

La revenja és un plat que se serveix amb tortellini

 

Els seus pares eren els propietaris del “Circo della Famiglia Tortellini”.  Mai va destacar en res que impliqués habilitat física. A més, era inexpressiu i no reia mai. Malgrat tot, en Francesco va ser obligat, en contra de la seva voluntat, a fer de pallasso mut i idiota. Al final de l’espectacle, el seu germà Bruno, el pallasso llest, trencava una guitarra al cap d’en Francesco, cosa que invariablement provocava les rialles cruels del públic, especialment dels nens, i a ell, una tristor infinita, any rere any.

Un dia, però, en Francesco Tortellini va arrabassar el micròfon al presentador. Mentre explicava els secrets més bruts i foscos de la família, la Valentina, la seva germana, va caure estrepitosament del seu trapezi, que algú havia manipulat la nit abans. Enmig del caos, un lleó, que inexplicablement s’havia escapat de la seva gàbia, va malferir dos infants. Va ser la fi del Circ Tortellini. En Francesco, des de la presó, rigué per primer cop, igual que els malvats de les pel·lícules.

Tot això ho fantasiejava mentre, per enèsima vegada, una guitarra aterrava sobre el seu cap i tornaven les rialles cruels. Algun dia duria a terme la seva “vendetta”, segur.

4 thoughts on “La revenja és un plat que se serveix amb tortellini – SEMIFINALS (ANADA)

  1. Un homenatge al neorealisme italià, a Totó, a Federico Fellini, a Giuletta Masina, Vittorio de Sica, al famòs circ d’Osvaldo Sivestrini, a Raphael, … a Tortell Poltrona…..la llista seria incomptable!
    I com no, a tots nosaltres, perquè en un moment o en un altre,
    “ TOTS HEM ESTAT FRANCESCO TORTELLINI”
    I qui estigui lliure de pecat……

    El meu vot és per aquesta revenja que no arriba mai!

    Enhorabona al dos contendents!

    M'agrada

  2. Francesco, Francesco, quan et decidiràs home! I ho dic jo, el més cagadubtes d’aquest planeta. Au! decideix-te i regala’ns una escena carregadeta. De moment, per animar-te, el meu vot.

    M'agrada

  3. Relats semblants que parlen de frustració amb to tragicómic. Els dos m’han fet somriure més que reflexionar. D’aquest m’ha agradat l’ambientació. Així doncs, empat.

    M'agrada

Deixa un comentari