La decisió – JORNADA 6

 

 

Àtoms i Lletres

 

Tema: Setmana santa

Grup: C

Rival: Dedal0

198 paraules
 

La decisió

 

El profeta Calcant va predir que Aquil·les hauria d’escollir entre una vida llarga i confortable que ningú recordaria i una mort heroica que seria rememorada durant segles. D’altra banda, la guerra de Troia depenia de si Aquil·les hi participava (i hi moria) o se’n mantenia al marge. La Història pivotava sobre la decisió d’un sol home.

En Jesús desa el papir i descobreix que ja ha pres la gran decisió. El cos només viu unes poques dècades. Però hi ha una part de l’home capaç de transcendir la mort. Quan algú explica una bona història sobre tu, la teva identitat -la teva ànima- pot viure durant segles. I en Jesús vol explicar una història d’amor, vol arribar al cor de milions de persones. Sap que la mort és la clau: cal que es revisqui el seu martiri amb passió, un cop a l’any, en un etern retorn que doni pes a cadascun dels seus actes i  transformi la figura de Jesús en immortal.

La Història torna a pivotar sobre la decisió d’un sol home.

Fa cridar en Judes i li comunica, solemne:

-Quan arribi el moment, has d’aconseguir que el poble cridi el nom de Barrabàs.

7 thoughts on “La decisió – JORNADA 6

  1. El tema ja tenia una dificultat afegida que tots dos contrincants han sabut capotejar; la proposta/solució de l’àtoms i lletres és senzillament genial. Com ja ens té acostumats…

    d.

    M'agrada

Deixa un comentari